Així no es guanya a Madrid (2-0)

Si hi havia un partit en el qual es podia perdre, aquest era el del Santiago Bernabéu, però una cosa és lluitar i acabar vençut i l’altra és caure sense haver fet pràcticament res per guanyar. L’Espanyol no ha trencat la ratxa dels darrers 24 anys i no ha estat capaç de superar el Reial Madrid a casa seva, una vegada més. Els blancs han ofert una versió més aviat pobra del seu joc però no els ha calgut més per endur-se els tres punts. Un gol de Benzema i un altre de Varane a passada del primer ensorren una mica més els blanc-i-blaus en el pou del descens (2-0).

Des d’un bon inici els merengues ja han començat a amenaçar la porteria defensada per Diego López. En canvi, en els primers minuts del partit, l’Espanyol no ha estat capaç d’inquietar Courtois i tampoc semblava que l’empat els semblés gaire malament. Això podria haver canviat el minut 25 quan el porter blanc ha hagut d’intervenir en una rematada de cap de Granero per evitar el que hauria estat el 0-1. De fet, aquesta ha estat, potser, la més clara dels blanc-i-blaus en tot el partit.

Quan Benzema ha decidit intervenir, el primer dels blancs ha arribat. El francès, que està sent un dels millors jugadors de la Lliga, ha fet una combinació excel·lent amb Varane perquè el central marqués a plaer l’1-0. Pocs minuts després ha arribat una acció que ho podria haver canviat tot. El guió del partit hauria estat un altre si l’àrbitre, Jaime Latre, s’hagués atrevit a expulsar Vinicius per segona groga quan ha arribat molt a destemps i ha fet una entrada sobre David López que hauria d’haver suposat la vermella pel brasiler.

En la segona part el Madrid ha sortit molt adormit. L’Espanyol, però, tampoc ha fet gaires esforços per despertar-los. Wu Lei no ha estat capaç de passar del misto en una acció molt clara davant de Courtois. El porter blanc només ha hagut d’intervenir una vegada en la segona part en un xut de Marc Roca des de la frontal que ha aturat sense problemes. El segon i definitiu del Madrid ha arribat després d’una gran jugada entre Valverde i Benzema, que ha acabat marcant pocs minuts abans del final que ha certificat la victòria blanca.

Una vegada més, l’Espanyol no ha estat capaç de guanyar al camp del Madrid. L’equip s’ha mostrat avui sense esma, com si estiguessin predestinats a la victòria, i no han aprofitat, ni de bon tros, el perfil de baixa intensitat merengue. Una jornada més, la salvació es fa una mica més complicada. Tots els rivals directes encara han de jugar i, de guanyar equips com Celta, Mallorca o Eibar, la caiguda al pou del descens serà una mica més profunda.