Era un secret a veus i ara ja és oficial. Luis Enrique torna a ser l’entrenador de la selecció espanyola i la dirigirà durant l’Eurocopa del 2020 i el Mundial del 2022. Així ho ha anunciat el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, aquest dimarts en una compareixença en la qual també ha anunciat que Robert Moreno deixa el seu càrrec. “Podem confirmar que Luis Enrique torna al seu lloc de treball. Amb Robert Moreno vam firmar un contracte en el qual vam deixar clar que el dia que Luis Enrique volgués tornar, ho faria. Ningú no es pot sentir enganyat. Tothom sabia que si se sentia preparat per tornar, tindria les portes de la selecció ben obertes”, ha explicat el màxim dirigent del futbol espanyol.

“La conclusió és que sempre hem actuat amb rigor, transparència i coherència. No hem canviat el nostre discurs. S’ha estat lleial amb Luis Enrique i amb la persona que ha ocupat el seu lloc durant la seva absència. Només han canviat els temps previstos. Robert Moreno ens va exigir saber la nostra decisió quan nosaltres tot just estàvem valorant el retorn de Luis Enrique. Una valoració, res més. Ens vam assabentar que Luis Enrique estava preparat per tornar perquè ens ho va dir en Robert. Luis Enrique és el líder d’un projecte que va començar amb la ronda classificatòria de l’Eurocopa i que continuarà fins a Qatar 2022“, ha explicat un Rubiales que també ha agraït a Robert Moreno la feina al capdavant de La Roja i ha aclarit que ha estat el català qui ha deixat el seu càrrec i ha demanat arribar a un acord per no impedir el retorn de l’extècnic blaugrana.

“Des de la mort de la seva filla, he parlat amb Luis Enrique tres vegades. La primera, el 29 d’agost, quan li vaig donar el condol i li vaig transmetre que estava al seu costat. Després vam trobar-nos en una reunió a finals d’octubre i, per últim, vaig parlar amb ell ahir per via telefònica. Entre aquesta trucada i la reunió, Robert Moreno, en una reunió amb Molina [director esportiu de la Federació Espanyola] i amb mi ens va dir que havia parlat amb el Luis i li havia dit que volia tornar a entrenar. Ens vam assabentar de tot plegat per Robert“, ha aclarit un Rubiales entestat a demostrar que les formes de l’entitat que presideix han estat les adequades i que han convidat el ja exseleccionador a donar explicacions però ell s’hi ha negat, de la mateixa forma que tampoc no ha acudit a la Ciudad de Fútbol de Las Rozas per rescindir el seu contracte: “Ha enviat els seus advocats”.

El dirigent de la Federació també ha explicat que els futbolistes “són totalment conscients del que ha passat” i que “els capitans sempre ens han respectat i m’han demanat que avui expliqui el que ha passat tal com ho vaig fer a ells”. “Ens hauria agradat que tot plegat hagués estat més planificat i s’hagués fet més correctament. Però estem obligats a oferir solucions. La nostra intenció no era que tot anés així, però hem de respectar totes les formes d’actuar, encara que no les compartim, i crec que la nostra obligació és parlar del seu rendiment, que ha estat molt bo. Estem molt contents amb ell. Hi ha qüestions en què ha actuat en funció del seu criteri, però ho hem de respectar”, ha reconegut. “Avui és fàcil dir que Robert és molt bo, però l’octubre es va generar un debat al voltant de la seva continuïtat i llavors li vam mostrar confiança absoluta. Vam apostar per ell perquè intuíem que seria capaç, com ha demostrat, que estava preparat per assumir el comandament de l’equip”, ha ampliat José Francisco Molina.

Tot plegat no ha estat suau ni agradable, però ha estat coherent. La prioritat principal era el retorn de Luis i la segona era que, en cas que no ho pogués fer, se n’encarregués Robert Moreno. Ell i tothom sabia en tot moment quines eren les nostres prioritats. Si tot plegat s’ha precipitat no ha estat per culpa nostra, però una de les regles d’or del futbol és que jo no puc dir res de les diferències entre un entrenador i el seu staff tècnic. No la trencaré. Si hi ha algun problema, l’han de resoldre entre ells”, ha insistit Rubiales, que també ha anunciat que Luis Enrique dirigirà La Roja al Mundial de Qatar 2022 més enllà del que passi el pròxim estiu a l’Eurocopa: “Ell m’ha dit que li agradaria tancar el cicle fins a Qatar i crec que tenim l’obligació moral de concedir-li-ho. Encara no hem signat res, però ell confia en la meva paraula i jo en la seva”.Més notícies

Robert Moreno deixa de ser el seleccionador d’Espanya

El tècnic català deixa el seu lloc a Luis Enrique, que ja se sent amb forces de tornar a l’activitat professional després del mal tràngol personal que ha viscut els últims mesos

Nova golejada d’una Espanya que serà cap de sèrie a l’Eurocopa (5-0)

El català Gerard Moreno ha marcat dos gols i ha liderat el triomf d'Espanya contra una Romania discreta

Nou comentari