El coronavirus està mostrant la faceta més solidària d’un bon grapat d’esportistes. L’últim a tenir un gest solidari ha estat Luis Enrique, exentrenador del Barça i actual seleccionador absolut d’Espanya. Segons ha avançat el diari AS, l’asturià ha demanat a la Federació Espanyola per iniciativa pròpia que li rebaixi el sou un 25% tenint en compte que l’equip que dirigeix ja fa sis mesos que no competeix i, en el millor dels casos, no ho tornarà a fer com a mínim d’aquí a mig any més.

L’entitat que presideix Luis Rubiales, d’aquesta forma, tindrà a la seva disposició una quarta part del salari de Luis Enrique, que segons el mitjà de comunicació citat és d’un milió i mig d’euros per temporada. L’extècnic blaugrana ha aportat el seu gra de sorra per intentar ajudar la Federació a combatre l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus, que ha aturat pràcticament totes les competicions esportives i, en el cas del futbol entre seleccions, encara ha tingut conseqüències més dures, ja que la prioritat ara per ara és acabar els tornejos entre clubs.

La Federació Espanyola no podrà comptar amb els diners dels amistosos contra Alemanya i Holanda que tenia programats per al passat mes de març ni els dels compromisos davant Portugal i Lituània, que s’havien de jugar el juny. L’ajornament de l’Eurocopa a l’estiu del 2021, és clar, també ha suposat un greu contratemps per als comptes econòmics de l’ens federatiu, que com a mínim s’estalviarà part de la fitxa del seu seleccionador absolut.Més notícies

Luis Enrique carrega amb duresa contra els polítics espanyols

“Només pensen en els seus interessos. Ja arribarà el moment de buscar culpables”, ha declarat l’actual seleccionador espanyol

Luis Enrique demana unió contra el coronavirus: “Espanya no sap rendir-se”

Nou missatge del seleccionador espanyol als afeccionats del món del futbol: "No és el moment de rendir-se"

Comentaris

    És així Abril 22, 2020 | 22:20
    Que se'ls rebaixin definitivament, els sous del mon de l'esport professional son un escàndol des de fa dècades. El personal, mèdic, d'infermeria, de neteja... haurien de guanyar més que una persona que "treballa" fent esport, no d'ara tothora, l'esport hauria d'ésser sempre amateur, ni "professionalitzar" jugar.

Nou comentari