Luis Enrique deixa de ser el seleccionador d’Espanya. El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, anuncia en una compareixença extraordinària i acompanyat del director esportiu espanyol, José Francisco Molina, que el tècnic asturià no segueix en el càrrec pels motius personals que, des de la prèvia del partit contra Malta del passat mes de març, li han impedit exercir les seves funcions. El català Robert Moreno, que ja ha estat al capdavant del combinat nacional espanyol les darreres setmanes, el suplirà.

Després d’un any sabàtic, l’exentrenador del Barça va assumir el lideratge de La Roja per liderar la revolució posterior al fracàs absolut al Mundial de Rússia. Encara que no va aconseguir classificar-la per a la fase final de la UEFA Nations League, el balanç de victòries i derrotes que ha registrat durant la seva etapa d’onze mesos al capdavant de la selecció ha estat força bo: sis triomfs i dues desfetes en vuit partits oficials. Els problemes personals han frustrat la missió de Luis Enrique de tornar a situar Espanya en els trons mundials i europeus i han posat punt final a un episodi que prometia moltes alegries esportives per al país.

“Luis Enrique ens ha comunicat que no seguirà com a seleccionador. Haig de donar-li les gràcies. S’ha portat molt bé amb la Federació Espanyola i no podem retreure-li res. Hem estat molt units a ell i ja li he transmès que sempre tindrà les portes de la RFEF obertes”, ha declarat Rubiales, visiblement tocat per la notícia que li ha tocat explicar. La decisió, sempre segons el president de l’ens federatiu, ha estat del mateix entrenador asturià, que ha preferit fer un pas al costat després d’un temps sense poder exercir les seves funcions.

La carta de comiat de Luis Enrique

Per la seva banda, Luis Enrique ha volgut emetre el següent comunicat per acomiadar-se de la selecció espanyola:

“Pel fet que els motius que em van impedir desenvolupar amb normalitat les meves funcions com a seleccionador des del mes de març passat continuen a dia d’avui, he decidit deixar aquest càrrec.

Tot el meu agraïment als responsables de la RFEF per la confiança i la comprensió mostrada.

Agrair especialment a tots les persones que formen part de l’staff i els jugadors per la seva professionalitat. Sense oblidar-me dels mitjans de comunicació per la vostra discreció i respecte per la situació.

Gràcies de cor,

Luis Enrique Martínez García”

Robert Moreno, l’encarregat de conduir Espanya a l’Eurocopa del 2020 (i intentar guanyar-la)

En la mateixa compareixença, Luis Rubiales ha anunciat que l’encarregat de rellevar Luis Enrique serà Robert Moreno, fins ara el seu ajudant. “Nosaltres volíem que el projecte continués i hem tingut clar en tot moment que no havíem de pensar en ningú més. Confiem en ell. No assumirà el càrrec de forma interina, serà seleccionador amb la mateixa durada del contracte que ja estava firmat i amb la resta de l’equip que va arribar el passat estiu. Ells seran els encarregats de portar Espanya a l’Eurocopa del 2020 i, en cas que ens classifiquem, d’intentar guanyar-la”, han explicat entre el president de la Federació i José Francisco Molina.

Robert Moreno es fa càrrec d’Espanya als seus 41 anys i comença la seva primera etapa com a primer entrenador. El català ha estat el segon de Luis Enrique en totes les seves aventures: Barça B, AS Roma, Celta de Vigo, Barça i, per últim, Espanya. Entrenador i diplomat en Comerç i Relacions Internacionals per la Universitat de Barcelona, el de l’Hospitalet ha acceptat que està preparat per prendre les seves pròpies decisions, però que “en moments de dubtes demanaré l’opinió a Luis Enrique, ja que fa nou anys que treballo amb ell”. “Tinc experiència, he estat en els millors vestuaris del món. Estic preparat per afrontar aquest projecte. De vegades les oportunitats arriben per camins diferents, però s’han aprofitar. Estic convençut que, amb treball i els futbolistes que tenim, aconseguirem grans coses. Els problemes sorgiran, d’això no en tinc cap dubte, però haurem de ser prou forts per solucionar-los”, ha declarat.Més notícies

El Barça i els Gasol uneixen forces per ajudar la població infantil més vulnerable

La Fundació Barça i la Gasol Foundation presenten l’acord d’unió a través del qual donaran suport al col·lectiu infantil més desafavorit gràcies a l’esport i l’educació en valors

Comença el tradicional ball estiuenc de Neymar

Nasser Al-Khelaïfi va obrir la porta de sortida al brasiler i això ha donat pas a tot un conjunt de rumors en relació al possible retorn de l’extrem al Camp Nou

Nou comentari