Llum verda al retorn de la Premier a partir de l’1 de juny

El govern britànic, com l’espanyol i l’alemany, autoritzen la represa de l’activitat futbolística

La Bundesliga serà la primera de les grans lligues europees a reprendre’s, la Lliga Santander seguirà els seus passos tan bon punt li ho permeti el pla de transició a la “nova normalitat” i la Premier League també farà tot el possible per acabar la temporada. Aquest dilluns, el govern britànic ha autoritzat el retorn de la competició de la regularitat anglesa a partir de l’1 de juny i a porta tancada: ara només falta que els clubs es posin d’acord a l’hora de fixar una data per tornar a disputar partits.

Segons diverses informacions dels mitjans de comunicació britànics, la Premier podria reprendre’s el 12 de juny, el mateix dia en el qual li agradaria fer-ho a Javier Tebas. Encara que l’evolució del coronavirus serà la que acabarà dictant sentència, els equips de la màxima competició anglesa ja s’han compromès públicament a fer tot el possible per acabar el curs i evitar d’aquesta forma que el títol de campió –que el Liverpool ja té a la butxaca virtualment–, els ascensos i els descensos no quedin deserts.

A diferència de la Bundesliga alemanya i la Lliga espanyola, la Premier també s’està plantejant la possibilitat d’acabar la competició en camps neutrals. Aquesta possibilitat no satisfà, però, tots els clubs, sobretot els que es troben en la part baixa de la taula. Sigui com sigui, tots els equips prioritzen els terrenys de joc als despatxos i, per tant, estan condemnats a arribar a un acord. En les pròximes hores, en principi, hi hauria d’haver un acord per explicar els passos a seguir.

Més informació

Nou comentari