Llum verda al retorn del futbol a Alemanya

La Bundesliga serà la primera de les grans lligues europees a tornar després que el govern d’ Angela Merkel hagi donat el seu vistiplau aquest dimecres

La Bundesliga es convertirà en la primera de les grans lligues europees a tornar després que el govern alemany hagi donat llum verda aquest dimecres a jugar a partir de la segona meitat de maig, encara sense data exacta definida. La competició va ser suspesa el 13 de maig pel coronavirus i l’objectiu de l’organització és que es disputin les nou jornades restants a porta tancada abans del 30 de juny.

La cancellera Angela Merkel i els primers ministres dels 16 estats alemanys han celebrat aquest dimecres una vídeoconferència i han acordat reduir algunes restriccions de bloqueig, inclosa la finalització de la prohibició del futbol professional. La Lliga Alemanya de Futbol (DFL i la Federació Alemanya de Futbol (DFB) han proporcionat un manual detallat sobre com els partits poden celebrar-se en un ambient segur, amb normes de distància fora del camp i proves freqüents de tots els implicats.

Ara s’espera que els equips de la Bundesliga disputin dos partits per setmana un cop es reiniciï l’acció a porta tancada. Alguns experts en salut temen que els afeccionats puguin congregar-se fora dels estadis i augmentin el risc d’infecció, però els clubs han rebutjat aquestes preocupacions.

Més informació

Nou comentari