La Lliga vol reprendre la temporada aquest juny i acabar-la durant l’estiu

Tebas confirma els plans de l’organitzadora de la competició de la regularitat espanyola

La fase 0 del pla de desconfinament a Espanya que ha entrat en vigor aquest dilluns permet, entre d’altres, que els esportistes professionals tornin als entrenaments. Per aquest motiu, LaLiga ha iniciat el seu procés cap a la competició amb una primera setmana en què els clubs de la Primera i la Segona Divisió espanyoles tornaran a l’activitat un cop les seves instal·lacions estiguin desinfectades i els futbolistes s’hagin sotmès als famosos tests de coronavirus, previstos per al dimecres. Aquest divendres, si tot va bé, ja hi haurà les primeres sessions individuals.

La patronal ha emès un comunicat en què ha celebrat que el retorn a la feina dels professionals del futbol suposi “la reactivació d’un sector econòmic molt rellevant que aporta l’1,37% del PIB i genera 185.000 llocs de treball en un moment en què la situació econòmica ja és la principal preocupació”. LaLiga ha recordat també que la represa dels entrenaments “s’ha planificat amb mesures consensuades amb les autoritats esportives i sanitàries amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat per a la salut de tots els implicats”.

“Aquesta crisi ha tingut un impacte profund en tots nosaltres. El retorn del futbol és un senyal que la societat està progressant cap a la nova normalitat. Tenim un protocol integral per protegir tots els involucrats mentre treballem per reiniciar la Lliga. Les circumstàncies no tenen precedents, però esperem començar a jugar novament el juliol i acabar aquest estiu la temporada 2019/20. Tornar és guanyar”, ha declarat Javier Tebas, que ha confirmat d’aquesta forma el nou calendari de LaLiga que va transcendir la setmana passada.

Més informació

Nou comentari