La Serie A italiana podria tornar el 13 de juny

Els clubs de la lliga proposen una data per a la represa de la competició

Els clubs de la Serie A italiana han acordat aquest dimecres fixar el dissabte 13 de juny com a la data per reprendre la competició i poder completar les dotze jornades que queden per acabar la temporada, sempre que el govern del país ho autoritzi. “S’ha assenyalat el 13 de juny per a la represa del campionat, en conformitat amb les decisions del govern i els protocols mèdics per a la protecció dels jugadors i tots els professionals”, han comunicat els clubs a través d’’un comunicat

La lliga italiana va ser interrompuda el passat 9 de març, en la jornada 26, amb la Juventus de Torí com a líder amb un punt d’avantatge respecte al segon, la Lazio, i nou respecte al tercer, l’Inter de Milà. La Federació de Futbol transalpina va determinar, setmanes després, que la data límit per acabar la temporada 2019/20 serà el 2 d’agost. Cal recordar que aquell mes està reservat per a la Champions i l’Europa League, així que en principi no hi hauria d’haver cap problema per quadrar calendaris.

Aquest mateix dimecres, el ministre d’esports italià, Vincenzo Spadafora, ha assegurat que la Serie A “només es reprendrà si es compleixen les mesures de seguretat i el protocol”. “Tinc clara la importància que té el futbol en aquesta situació. Vull deixar clar que si la lliga torna, ho farà després que arribem a la possibilitat de realitzar determinades activitats amb seguretat per a tothom i sense presses”.

Més informació

Nou comentari