Món Esport
La Lliga elabora un pla per tornar als entrenaments després de l’estat d’alarma

LaLiga i l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) s’han reunit aquest dijous per treballar “de forma conjunta” sobre els calendaris de la competició, la possible represa de la temporada i els Expedients de Regulació de Temporal d’Ocupació (ERTO) que estan començant a preparar alguns clubs de la màxima categoria del futbol estatal, entre ells el Barça.

En relació amb els calendaris, l’organisme presidit per Javier Tebes ha explicat que han analitzat conjuntament “els escenaris de represa de la competició 2019/20” –encara que no es pugui disposar d’una data fins que no finalitzi l’emergència sanitària– i que estan treballant al costat de les Lligues europees i la UEFA en la comissió creada per tractar aquest assumpte, en la qual participen “activament”.

“Així mateix, i en funció de cada escenari, s’han analitzat els efectes d’aquests escenaris en la pròxima temporada, la 2020/21. En aquest sentit s’avaluen els possibles efectes en totes les competicions de la temporada següent tant nacionals com internacionals”, afegeix LaLiga en el mateix comunicat en què assegura que la seva intenció és que els equips tornin a exercitar-se quan hi hagi les garanties sanitàries suficients.

L’AFE i LaLiga han realitzat un seguiment del “protocol de tornada als entrenaments amb la finalitat de garantir el grau de seguretat més alt per a la salut dels futbolistes i tot el personal que desenvolupa el seu treball amb les plantilles esportives” en cas que els jugadors tornin a les sessions presencials. “Aquest protocol s’està treballant des de fa 10 dies de manera conjunta entre les dues parts i es compartirà amb la resta de Lligues europees per intentar homogeneïtzar el retorn als entrenaments“, finalitza LaLiga.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa