La Lliga confirma cinc casos de coronavirus entre tots els clubs de Primera i Segona

La patronal no revela els noms dels futbolistes en compliment de la Llei Orgànica de Protecció de Dades

LaLiga ha confirmat que ha detectat cinc casos positius per coronavirus en els equips de Primera i Segona durant les proves que ha dut a terme l’última setmana. “Entre els clubs de la Lliga Santander i la Lliga SmartBank s’han detectat cinc casos positius en jugadors, tots ells asimptomàtics i en la fase final de la malaltia, la identitat concreta dels quals és desconeguda en compliment de la Llei Orgànica de Protecció de Dades”, ha informat a través d’un comunicat.

La patronal ha explicat que les dades han estat traslladades al Consell Superior d’Esports i al Ministeri de Sanitat. “Un dels objectius d’aquestes proves mèdiques, d’acord amb el protocol de retorn als entrenaments, era precisament detectar els denominats asimptomàtics, aquelles persones que estan contagiades i que, sense patir les conseqüències, poden contagiar altres persones. D’aquesta forma garantim la seguretat de tothom en el retorn a la feina”, ha indicat.

A més, LaLiga ha explicat que els futbolistes que han donat positiu hauran de romandre en quarantena i realitzar, seguint les instruccions del club, la mateixa activitat física individual que han estat fent aquests mesos. Fins que no donin negatiu no podran incorporar-se als entrenaments en les instal·lacions corresponents. Per últim, la patronal ha assegurat que oferirà a les persones que conviuen amb els afectats la possibilitat de realitzar proves de detecció de la Covid-19.

Més informació

Nou comentari