Lliçó de supervivència de l’Atlètic a l’infern d’Anfield (2-3)

De tant en tant, el futbol ens recorda que sempre, absolutament sempre, guanya l’equip que aconsegueix marcar més gols. I que, tenint en compte aquesta evidència, amb dominar les àrees un equip en té prou per decantar a favor seu qualsevol partit, encara que jugui molt pitjor que l’adversari i es mereixi molt menys la victòria que ell. L’Atlètic de Madrid s’ha agafat tan fort com ha pogut a aquesta realitat, ha fet el que no va poder fer el Barça la temporada passada i ha protagonitzat una lliçó de supervivència a l’infern d’Anfield que li ha permès eliminar l’actual campió d’Europa, el Liverpool, als vuitens de final de la Champions League.

Els de Klopp s’han encomanat a l’ecosistema espectacular que es genera al seu estadi a tots els partits per igualar l’1-0 amb què va finalitzar el partit d’anada al Wanda Metropolitano. Les paraules que elaboren la lletra del You’ll never walk alone han tingut continuïtat durant els 90 minuts i els anglesos han aconseguit igualar l’eliminatòria abans del descans gràcies a una rematada de cap impecable de Wijnaldum que ha fet justícia amb el que s’havia vist sobre la gespa. Oblak, que ha demostrat en un escenari de màxima exigència que és, amb diferència, un dels millors porters del món, ha mantingut amb vida el seu equip fins llavors i durant tota la segona meitat. L’eliminatòria s’ha decidit a la pròrroga.

El Liverpool, incansable, ha picat pedra de valent. Alexander-Arnold no s’ha cansat de centrar des de la banda dreta, Salah i Mané han generat moltes ocasions i la resta de futbolistes locals han intentat remar fins a la victòria. Els actuals campions d’Europa han fet el gol que necessitaven per situar-se al davant. L’ha fet Firmino, que ha posat punt final a la resistència madrilenya i ha premiat la insistència red. Llavors, però, l’Atlètic de Madrid, que pràcticament no s’havia apropat a l’àrea d’Adrián San Miguel, titular avui en el lloc d’Alisson Becker, ha empatat el marcador gràcies a dos gols de Marcos Llorente, el segon després d’un greu error del porter sevillà. Els de Klopp necessitaven dues dianes per classificar-se, però avui no era el dia. Amb tot dat i beneït, Álvaro Morata ha certificat la defunció anglesa.

Neymar trenca la maledicció del PSG a Europa (2-0)

Al Parc dels Prínceps, el París Saint-Germain ha aconseguit remuntar, eliminar el Borussia Dortmund i tornar als quarts de final de la Champions després de tres temporades consecutives sense poder-ho fer. Els de Thomas Tuchel han vençut per dos gols a zero, marcats per Neymar i Bernat a la primera meitat. El brasiler ha estat a molt bon nivell i ha liderat el seu conjunt cap a la pròxima eliminatòria. El partit s’ha disputat a porta tancada pel coronavirus, però no ha estat gens tranquil: Keylor Navas ha hagut de fer alguna aturada providencial per aturar la pròrroga i Emre Can ha estat expulsat per una entrada a Neymar en els darrers instants que ha embrutat el duel.