Món Esport
El Liverpool té la plantilla més valuosa d’Europa

El Liverpool té la plantilla més valuosa en el mercat de traspassos de jugadors amb contracte de les cinc principals Lligues europees –espanyola, anglesa, alemanya, italiana i francesa– per davant de les del Manchester City, el Barça i el Reial Madrid, segons un informe de l’Observatori CIES.

Per realitzar aquesta classificació, l’anàlisi del grup d’investigació té en compte els 20 jugadors per club amb el valor més elevat segons un algoritme desenvolupat exclusivament par part del mateix CIES, que empra una sèrie de variables que inclouen l’edat del futbolista, el rendiment, el valor econòmic del seu club i la inflació per calcular el valor dels efectius.

El Liverpool, actual campió d’Europa i líder de la Premier League anglesa, té un valor de plantilla de 1.405 milions d’euros. El Manchester City ocupa la segona posició, amb 1.361 milions. Al darrere dels dos millors equips anglesos hi ha els dos conjunts més destacats de la Lliga Santander, el Barça –que completa el podi amb 1.170 milions– i el Reial Madrid (1.100). El Chelsea, amb 1.008 milions, completa el top 5 “gràcies a la irrupció de molts joves talents després de la prohibició de fitxar per part de la FIFA”.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa