El Liverpool, campió del món (1-0)

Un gol de Firmino a la primera part de la pròrroga ha estat suficient perquè el Liverpool s’emportés el seu primer Mundial de Clubs davant del Flamengo del Brasil que els corona com als campions del món (1-0). Malgrat la diferència de qualitat individual entre tots dos equips, els brasilers han plantat cara durant tot el partit i han estat a punt de donar la sorpresa. Els de Klopp no han jugat el millor dels partits però el triomf els val per culminar un 2019 d’ensomni.

El Liverpool ha iniciat el partit posant tota la carn a la graella i a punt han estat d’avançar-se al marcador al primer minut amb un xut de Firmino. Després d’un seguit d’ocasions molt clares que semblaven indicar que els reds aconseguirien la victòria amb facilitat, el Flamengo ha estat capaç de treure aigua de la barca i igualar el xoc. De fet, els de Jorge Jesús han arribat a dominar el joc durant molts minuts de la primera meitat, que ha acabat sense gols.

La segona part ha començat igual que la primera, amb aproximacions molt perilloses dels de Klopp. El pal ha evitat el gol de Firmino i Salah també ha estat a punt d’aconseguir anotar. El Flamengo no s’ha rendit i Gabigol ha obligat Alisson a intervenir en diverses ocasions. Els minuts han anat passant fins a arribar al 90 i el gol del Liverpool no ha arribat. El VAR també s’ha encarregat d’evitar-ho rectificant una decisió arbitral en el temps afegit que donava penal pels reds.

El Flamengo s’ha mostrat cansat tot just començar la pròrroga i els de Klopp ho han aprofitat. Han hagut de passar 98 minuts fins que Firmino hagi aconseguit perforar la porteria rival després d’una gran acció de Mané. Els brasilers han reaccionat i han continuat posant en problemes la porteria d’Alisson però el seu gol no ha arribat i la sorpresa no ha saltat. El Liverpool és el campió del món del 2019.