Món Esport
Les futbolistes de Primera donen suport a l’AFE
  • CA

Seguir cobrant el salari sencer mentre dura una lesió, la concessió d’ajudes a les embarassades o l’establiment d’un salari mínim regulat són tres de les mesures en favor del futbol femení que podrien veure la llum en els propers mesos si s’aprova el nou conveni col·lectiu que reclamen, i amb força, les jugadores de futbol professional de la Lliga Iberdrola. 

 

En les últimes hores, més de 190 futbolistes de l’Atlètic de Madrid, Barça, Espanyol, Athletic Club, Llevant, Reial Societat, València, Madrid, Rayo Vallecano, Sevilla, Màlaga i Logroño han anunciat a través de comunicats que han escollit l’AFE (Associació de Futbolistes Espanyols) com al seu interlocutor en la negociació del primer conveni col·lectiu de la història del futbol femení a Espanya.  

 

“AFE és l’únic sindicat que ens representa i volem que sigui aquest sindicat el nostre representant davant la RFEF, clubs i patronal en les pròximes negociacions del conveni col·lectiu de la Primera Divisió femenina. Mereixem tenir veu en el nostre conveni”, han destacat 18 jugadores del Llevant. La resta de comunicats van en la mateixa línia. El suport a l’AFE és majoritari, si bé algunes futbolistes han preferit, de moment, mantenir-se’n al marge i no firmar cap comunicat de suport a l’espera de rebre més informació després de la reunió que la RFEF i els sindicats va mantenir el passat 4 d’octubre a Madrid.

 

A la seu del CSD, la reunió va finalitzar sense grans avançaments a causa de la manca d’acord entre la part sindical, formada per tres organismes: AFE, Futbolistas ON i UGT. Els dos últims també volen opinar i critiquen que l’AFE estigui centrant les converses amb la RFEF. El primer sindicat, però, defensa que és el que reuneix el suport majoritari. “Volem informar-nos per diferents parts per tenir diverses reunions perquè no entenem que no es posin d’acord. Els tres sindicats haurien de vetllar pels nostres interessos”, han comentat a EFE fonts del Betis. Després d’aquesta reunió, el 25 d’octubre n’hi haurà una altra. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa