Món Esport
La UFEC impulsa una lligueta de futbol sala per col·lectius en risc social
  • CA

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha posat en marxa la Welcome League, un projecte d’integració social de persones en risc d’exclusió social i excluides socialment a través de la pràctica de l’esport. En concret, la Welcome League és una lligueta de futbol 7 entre diferents col·lectius com són els refugiats, els sense sostre i els menors no acompanyats en la que també participen un grup de voluntaris.

 

És una petita lliga de futbol sala amb quatre equips. Dos dels equips estan formats per persones refugiades, un per persones sense sostre (les quals constitueixen actualment un equip de futbol sala de la Fundació), i el darrer equip està format per voluntariat de la UFEC. Les instal·lacions utilitzades són les pistes de l’Estació del Nord a Barcelona, gestionades per la UFEC. Durant les primeres setmanes del projecte, que va començar el setembre, els equips han fet entrenaments de futbol i han començat a interaccionar entre ells/es ¡ amb els altres equips. 

 

És evident que el coneixement dels membres del mateix equip ¡ la bona comunicació són dos aspectes bàsics a l’hora de dur a terme qualsevol activitat grupal. A més, s’ha  treballat aspectes relatius al grup tan importants com la pertinença al grup, el compromís o la cohesió. Està formada per 4 equips i es desenvoluparà durant 4 setmanes a partir del 16 de novembre, sempre en divendres. 

 

La participació de persones voluntàries ajuda a que es sensibilitzin i puguin ser agents de canvi. S’utilitza l’esport per unir a diferents col·lectius amb un mateix propòsit. Es vol oferir espais de lleure saludable a aquestes persones és condició sine qua non perquè incrementi en elles la percepció de normalitat. La pràctica de l’esport pot representar per ells/es una oportunitat addicional per cobrir altres tipus de carències no tan bàsiques però igual de rellevants a les imprescindibles que fins ara, se’n fan cura altres entitats.

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa