La UEFA podria expulsar el PSG de la Champions pel ‘fair-play’ financer
Neymar celebra el gol que va aconseguir contra el Nimes.
Neymar celebra el gol que va aconseguir contra el Nimes. | EFE

Les presumptes trampes relatives al compliment del fair-play financer per part del PSG podrien costar-li molt cares a Nasser Al-Khelaifi, el xeic propietari del club francès. Segons publica L’Équipe aquest dimecres, la UEFA està revisant meticulosament el valor dels patrocinis i la comptabilitat dels fitxatges de Neymar i Mbappé durant l’estiu del 2017.

 

Sempre segons el mateix mitjà, aquesta revisió de l’organisme europeu podria motivar una sanció al PSG que el deixés en números vermells i que, a més, es traduís esportivament amb una expulsió de la màxima competició internacional entre clubs del continent, la Champions League, per la seva reincidència. La UEFA posarà la lupa sobre els més de 400 milions d’euros que el campió de la Ligue 1 va pagar per Neymar (222) i Mbappé (180) i analitzarà com es comptabilitza la despesa imputable a l’amortització dels seus fitxatges. Si, anualment, aquesta xifra no arriba als 150 milions d’euros, l’entitat francesa serà sancionada.

 

Aquest dimarts, la UEFA va publicar un comunicat en què assegurava, arran de les darreres revelacions de Football Leaks, que qualsevol expedient tancat podia ser reobert sense cap mena de dubte. “La UEFA realitza cada any una avaluació de tots els clubs en relació amb l’equilibri econòmic exigit en el fair-play financer. Si es revelen noves informacions relatives a aquesta qüestió, la UEFA les utilitzarà per analitzar les xifres i demanarà explicacions, aclariments o desmentiments als clubs implicats“, sentenciava el text.

 

En paraules del periodista de L’Équipe que firma la notícia, “quadrar els comptes amb Neymar i Mbappé al vestuari serà gairebé tan difícil com guanyar la Champions”. La resta dels grans equips europeus, amb el Madrid de Florentino Pérez al capdavant, es mantenen a l’expectativa per si el PSG està obligat a desprendre’s d’una de les seves dues estrelles.Més notícies

Nou comentari