La UEFA pensa en una Champions amb ascensos i descensos i partits els caps de setmana

Segons una investigació del 'Wall Street Journal', el màxim organisme europeu es reunirà amb l'Associació Europea de Clubs aquest dimarts per fer encara més atractiva la Lliga de Campions

Copa de la Champions League 2018/19. | UEFA

Després de l’aprovació, per part del Consell General de la FIFA, d’un nou format de Mundial de Clubs que s’hauria d’iniciar a partir de l’estiu del 2021, la UEFA no es vol quedar de braços plegats davant l’amenaça que una competició li prengui, a la Champions League, la condició del torneig entre clubs més prestigiós del món. Segons una investigació del Wall Street Journal, duta a terme pel periodista Joshua Robinson, el màxim organisme europeu es reunirà amb l’Associació Europea de Clubs aquest dimarts per reformar i fer encara més atractiva la Lliga de Campions.

 

Les dues principals modificacions que es proposaran, sempre segons el mitjà de comunicació citat, seran la de disputar els partits en horari de cap de setmana a partir dels quarts de final i la d’establir un sistema d’ascensos i descensos. Cal destacar que aquest plantejament es troba en una fase molt prematura i, per tant, és més que susceptible a possibles modificacions futures, i més tenint en compte que aquests canvis destarotarien les competicions nacionals, que veurien com, en el moment crucial de la temporada, els seus compromisos es juguen durant la setmana (en horaris de molta menys audiència que els actuals).

 

El pla que plantegen la UEFA i l’ECA té com a principal objectiu eliminar la possibilitat que els clubs decideixin crear una Superlliga al marge de la Champions League com s’ha rumorejat els darrers mesos. En realitat, però, els canvis que proposen convertiria la Lliga de Campions en una espècie camuflada de Superlliga. Les modificacions podrien entrar en vigor l’any 2024, encara que si els equips donessin el seu vistiplau la data d’estrena del nou format de màxima competició europea entre clubs es podria avançar al 2021.

Nou comentari