Món Esport
La Superlliga europea també podria acabar amb les competicions nacionals
  • CA

La setmana passada, Football Leaks va tornar a la càrrega informant de l’existència d’un projecte per crear una Superlliga de 16 equips que posaria punt final a la Champions League a partir de la temporada 2021/22. Sempre segons el mateix portal, un total de 16 equips havien arribat a un acord secret per comercialitzar, organitzar i executar una competició sota el seu control i, per tant, deslligar-se de la UEFA. Reial Madrid, Barça, Manchester United, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City, Liverpool, Milan i Bayern serien els fundadors d’una Superlliga que comptaria amb l’Atlètic de Madrid, el Borussia Dortmund, l’Olympique de Marsella, l’Inter de Milà i la Roma com a convidats inicials.

 

Les primeres informacions apuntaven que els onze creadors del torneig mai s’enfrontarien al descens i, sempre segons els documents publicats, la lliga tindria dues fases: una ronda de grups i una altra d’eliminatòries. No obstant això, aquest dimarts Der Spiegel ha revelat més documents gràcies a Football Leaks que apunten que el format serà lleugerament diferent: la idea és que el campionat neixi el 2021 igualment (i es prolongui, com a mínim, vint anys), però que s’assembli a l’Eurolliga de bàsquet, és a dir, que primer es faci una lliga que garanteixi la disputa de 30 partits i després el títol es resolgui amb un play-off. Segons les noves informacions, els equips que hi ha al darrere i l’accionariat (18,77% pel Madrid, 17,61% pel Barça, 12,58% pel United i 8,29% pel Bayern) no han variat.

 

Segons El Confidencial, els directius del Reial Madrid, que van rebre un correu electrònic de l’empresa Key Capital Partners en què s’explicava les línies mestres del nou torneig, estimen que poden passar de guanyar 80 a 350 milions d’euros renunciant a la Champions League i a la Lliga Santander. I és que, com a conseqüència de l’augment en el nombre de compromisos, el nou disseny de Superlliga acabaria també amb les competicions nacionals i no només amb les de la UEFA. La idea és que es disputin duels no només els dimarts i els dimecres, sinó que també es juguin els caps de setmana, ja que són els horaris de major audiència.

 

Davant els nous els rumors, l’Associació de Lligues Europees, que representa la majoria de les competicions nacionals professionals del continent (entre elles LaLiga, Premier League i Serie A), ha emès un comunicat en què mostra la “forta oposició” a la creació d’una Superlliga tancada de clubs. “Les lligues recolzen el model esportiu europeu basat en una estructura piramidal, amb ascensos i descensos, i en què els mèrits esportius dels clubs són el nucli de qualsevol competició. Una Superlliga tancada tindria serioses implicacions per a la sostenibilitat a llarg termini del futbol professional a Europa”, ha assenyalat la institució en el text.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa