La Fiscalia de París investiga el PSG per “discriminació ètnica”

Més problemes per al París Saint-Germain. Després que, la setmana passada, els mitjans de comunicació francesos informessin de la possibilitat que la UEFA expulsi el club francès de la Champions League com a conseqüència de les seves irregularitats en el fair play financer, l’entitat dirigida per Nasser Al-Khelaïfi està sent investigada per discriminació racial.

 

Segons l’agència EFE, la Fiscalia de París ha obert una investigació al PSG “per discriminar els joves que fitxava per al seu centre de formació segons l’origen, l’ètnia o la nacionalitat”. El líder de la Ligue 1 està sent investigat, a més, per aconseguir dades de caràcter personal “a través d’uns mitjans fraudulents, injustos o il·lícits” i per tractar amb aquestes, classificades directament o indirecta en funció de l’origen racial o ètnic dels jugadors, sense autorització.

 

El PSG, per la seva banda, ha reconegut que entre el 2013 i el 2017 va catalogar els jugadors del seu futbol formatiu segons el seu origen ètic, però es defensa i afirma que això “no va implicar discriminació a l’hora d’observar-los, avaluar-los i, finalment, fitxar-los”. L’equip investigat també accepta que això es va fer a iniciativa de Marc Westerloppe, responsable d’incorporar joves promeses al club parisenc que està sent investigat perquè en una reunió va dir que “hi havia massa antillans i africans” i que la direcció volia “més francesos”.

 

Les indagacions, iniciades el divendres passat després d’una denúncia presentada per la Lliga de Drets Humans com a conseqüència de les informacions de Football Leaks de principis de novembre que destacaven els criteris de Nasser Al-Khelaïfi per confeccionar les plantilles del futbol base del seu club, les està duent a terme la Brigada de Repressió de la Delinqüència contra les Persones (BRDP) de la Policia Judicial de París, sempre segons el mateix mitjà.Nou comentari