Món Esport
La FIFA vol modificar els penals: si els porters els aturen, el rebuig no valdrà
  • CA
Akinfeev va aturar l'últim llançament de penal d'Espanya amb el peu
Akinfeev va aturar l’últim llançament de penal d’Espanya amb el peu | EFE

La International Football Association Board (IFAB), organisme dependent de la FIFA que fixa les regles del futbol en l’àmbit mundial i realitza modificacions constants en funció de l’evolució de l’esport, ha decidit proposar canvis en diferents regles segons el mitjà de comunicació anglès The Daily Telegraph. La més destacada és la relativa als penals: es vol eliminar l’opció de rebuig i establir, d’aquesta forma, que si el porter atura o rebutja un llançament, l’àrbitre assenyali servei de porteria com si la pilota no hagués anat entre els tres pals.

 

A banda d’aquesta revolució, la IFAB també vol suprimir el concepte ‘deliberada’ en les mans i basar-se en la posició del braç del jugador en relació al cost d’aquest, quelcom que, de ben segur, empentaria els futbolistes a buscar moltes més infraccions. Una altra de les propostes té relació amb el temps dedicat als canvis per lesió: l’organisme (que, entre d’altres, va ser l’impulsor del VAR i del quart canvi en la pròrroga en el Mundial de Rússia) ha detectat que els entrenadors utilitzen les lesions per perdre temps intencionadament i analitzarà la possibilitat que tots els esportistes hagin d’abandonar el camp per la línia més propera.

 

L’associació internacional, a la qual Velasco Carballo, president del CTA, acudirà com a representació espanyola, aprovarà la pròxima setmana si portar o no aquestes propostes a la Reunió Anual de la IFAB, que es realitzarà el març del 2019 a Londres. Si així es considera, les propostes seran sotmeses a votació i, en cas que hi hagi una majoria favorable als canvis, aquests s’aplicaran a partir de la temporada 2019/20.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa