Món Esport
La FIFA sanciona el Chelsea amb dues finestres de mercat sense fitxar
  • CA
Maurizio Sarri, entrenador del Chelsea, durant un partit.
Maurizio Sarri, entrenador del Chelsea, durant un partit. | Europa Press

Important contratemps per a un dels millors equips del futbol anglès. La FIFA ha sancionat el Chelsea sense poder fitxar els pròxims dos mercats de fitxatges –és a dir, no podrà inscriure futbolistes fins a l’estiu del 2020– per infraccions relacionades amb la transferència internacional i el registre de jugadors menors de 18 anys. L’entitat d’Stamford Bridge, a més, ha estat penalitzat amb una multa de 600.000 francs suïssos.

 

El club londinenc viurà la mateixa situació que va patir el Barça del 2014 al 2016 després de violar l’article 19 del Reglament de la FIFA en 29 casos (entre els quals es troba el davanter de Burkina Faso Bernard Traoré) i ha comès altres infraccions relacionades amb els requisits per inscriure futbolistes menors d’edat. El Chelsea tampoc va respectar l’article 18bis en dos acords amb jugadors que li van permetre influir en altres clubs en assumptes relacionats amb la transferència. La prohibició de fitxar, que no impedeix l’alliberament de futbolistes, s’aplicarà a tot el club amb l’excepció de l’equip femení i el de futbol sala masculí.

 

La FIFA, que considera la protecció dels menors un element clau en el seu marc reglamentari general, li ha atorgat un període de 90 dies al Chelsea per regularitzar la situació dels jugadors menors involucrats i ha multat l’Associació del Futbol Anglès (FA) amb 510.000 francs suïssos per infringir les regles. L’entitat té sis mesos per abordar la situació i solucionar-la, mentre el més normal és que l’equip londinenc acudeixi al Comitè d’Apel·lació de la FIFA. Les informacions dels mitjans locals, no obstant això, assenyalen que els casos són greus.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa