La Federació Espanyola impulsarà la Copa del Rei a partit únic

Els canvis s'aprovaran en una assemblea que permetrà reduir el nombre de partits de cara a la pròxima edició

Luis Rubiales, en una imatge d'arxiu.

Luis Rubiales, en una imatge d’arxiu. | Europa Press

La Reial Federació Espanyola de Futbol ha anunciat aquest dijous la idea d’impulsar una Copa del Rei a partit únic. El canvi de format s’aprovarà en una assemblea, i consistirà en convertir totes -o la majoria, encara està per confirmar- les eliminatòries en un únic partit, que es disputaria en principi al camp de l’equip més dèbil. Així ho ha assegurat el president de la RFEF, Luis Rubiales, en una conferència a l’Hospital Doctor Peset de València. “Reduirem el nombre de partits de la Copa. La gent demana més espectacle i és possible que l’assemblea aprovi un partit únic al camp de l’equip teòricament més dèbil, cosa que comportarà retallar dos o tres partits per equip”, ha exposat. 

 

Rubiales no ha volgut donar més detalls de la iniciativa, que encara ha de passar per l’assemblea, però ha insistit en la idea d’alliberar els jugadors de partits: “Els futbolistes no són màquines que puguin jugar 65 partits cada any, que és el que està passant en aquests moments; disputar-ne més de 40 és possible, però el cos pateix aquesta pressió tan alta”. 

 

Manté el projecte de la nova lliga femenina

 

En la mateixa compareixença, Rubiales també ha parlat de la idea de crear una nova lliga femenina. El president de la RFEF ha assegurat que vol mantenir aquest projecte, que haurà de ser aprovat per l’assemblea abans d’entrar en vigor. Una proposta que va ser refusada unes hores abans per l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF), que va mostrar el seu rebuig cap a aquest nou model. Aquesta associació de clubs, on no hi són ni el Barça ni l’Athletic Club, van assegurar que “es tracta d’un projecte precipitat i improvisat”. A més, es va demanar una nova reunió a la RFEF amb la mediació del Consell Superior d’Esports (CSD). Rubiales, malgrat tot, s’ha mostrat optimista amb la possibilitat que el projecte tiri endavant.  

 

D’altra banda, la RFEF considera aprovada pel silenci administratiu per part del CSD la modificació del calendari de partits en els mesos de més calor, i que impedirà jugar partits abans de les 19.30h entre el 20 de maig i el 15 de setembre. 

Nou comentari