Món Esport
Henry i les fortes pressions que va rebre Mbappé per renovar amb el PSG

El serial de Kylian Mbappé ha acabat. Però el post partit continua. Mentre que a Espanya els aficionats madridistes i la premsa intenten pair la renovació del futbolista amb el Paris Saint-Germain i per tant el fitxatge frustrat pel Reial Madrid, a França ho celebren. Per molts motius la continuïtat del campió del món al país veí és una gran notícia per a ells. Un dels qui ho ha celebrat ha estat precisament una llegenda del futbol francès: Thierry Henry. Això sí, també ha donat la seva versió, deixant entreveure que la decisió transcendeix moltes barreres i que s’ha produït fruit de pressions de figures importants.

En declaracions al mitjà Goal, el jugador del Futbol Club Barcelona entre 2007 i 2010 ha celebrat que la continuïtat de Mbappé al PSG “és enorme per al futbol francès. Vaig pensar que se n’anaria. Crec que tothom ho va pensar. Fins i tot ell mateix. Però crec que va canviar d’opinió”. I aquí s’ha mullat, en la línia de la qüestió de les pressions.

“Ha d’haver hagut alguna cosa profunda en algunes conversacions”

Si segons Henry fins i tot Mbappé pensava que marxaria, què va acabar passant? “No ho sé exactament. Ha d’haver hagut alguna cosa profunda en algunes conversacions. Vaig veure que algunes persones l’estaven trucant. Aparentment, quan el president de França [Emmanuel Macron] el va trucar, ho va fer perquè es quedés, va ser una bogeria”.

I és que, efectivament, Macron el va trucar. També ho va fer Nicolas Sarkozy, president de França entre 2007 i 2012 i polític amb molta influència a les altes esferes de la república. I no cal afegir que per part de l’emir de Qatar i el seu entorn també va haver un esforç desmesurat perquè Mbappé acabés accedint a signar el contracte. El contracte astronòmic en termes econòmics i logístics podria ser la punta de l’iceberg de més i més pressions.

Tornant al pensament d’Henry, el també campió del món (l’any 1998) ha rebutjat que el seu compatriota decidís continuar a l’entitat parisenca només per una qüestió de diners: “Òbviament té el club al seu cor. La gent parlarà del que aconseguirà en termes de diners, però els diners els hauria tingut també al Madrid. Se’n podia anar, però es va voler quedar”.



Més notícies
Kylian Mbappé i Éder Militão lluiten per una pilota al Madrid-PSG de Champions al Santiago Bernabéu | Europa Press
La premsa espanyola continua fent el ridícul per Mbappé
Notícia: La premsa espanyola continua fent el ridícul per Mbappé
Comparteix
Els mitjans segueixen sense pair la renovació, malgrat que el Madrid sigui a les portes d'una final de Champions
Nasser Al-Khelaïfi, amb Florentino Pérez | Europa Press
El PSG, a un pas de tornar a humiliar el Madrid
Notícia: El PSG, a un pas de tornar a humiliar el Madrid
Comparteix
El club francès podria prendre un fitxatge de les mans de Florentino Pérez
Kylian Mbappé i Leo Messi, jugadors del PSG, celebren un gol | Europa Press
La reacció de Messi a la renovació de Mbappé
Notícia: La reacció de Messi a la renovació de Mbappé
Comparteix
L'argentí, molt content amb la continuïtat de Mbappé al PSG per dos grans motius
Karim Benzema i Kylian Mbappé, durant un entrenament de la selecció francesa | Europa Press
Mbappé deixa en evidència Florentino Pérez i els jugadors del Madrid
Notícia: Mbappé deixa en evidència Florentino Pérez i els jugadors del Madrid
Comparteix
Els blancs han fet publicacions a les xarxes reivindicant el seu madridisme, i el francès els acusa d'haver obeït ordres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa