Món Esport
Les exemplars reflexions de Klopp i Setién sobre el coronavirus

“No m’agrada que l’opinió d’un entrenador de futbol en relació amb un tema tan seriós sigui important. No ho entenc. No és important el que diguin les persones famoses. Cal parlar de les coses de forma correcta. No ho poden fer persones sense coneixement com jo, que només soc un tècnic que porta una gorra i va mal afaitat. La gent amb coneixement és la que ha de dir a la gent el que ha de fer. Jo no n’entenc”. Aquesta va ser la reflexió de Jürgen Klopp quan, en la roda de premsa posterior a la derrota del Liverpool contra el Chelsea a la FA Cup, va ser preguntat pel coronavirus.

Aquest divendres, uns dies després, Quique Setién ha estat preguntat pel mateix assumpte. El càntabre no ha dubtat a lloar la resposta del tècnic alemany i a afegir la seva opinió, que ha anat en la mateixa línia: “La resposta de Klopp va ser extraordinària. No sé quin valor té la meva opinió sobre un tema al voltant del qual hi ha gent que és molt més competent. Són coses de les quals no controlem. Nosaltres ens dediquem al futbol. Sembla que hàgim de saber de tot… No entenc aquestes preguntes. Bé, imagino que s’ha de preguntar alguna cosa…”.

Efectivament, Quique Setién i Jürgen Klopp no tenen els coneixements necessaris per opinar en relació amb el coronavirus, una infecció que ha generat una incertesa i un alarmisme alimentats frenèticament pels mitjans de comunicació. Però, com a entrenadors de dos dels millors clubs del món, els seus missatges tenen molta repercussió i arriben a molta més gent que la de qualsevol especialista en l’assumpte. I, ja que no poden valorar aspectes relacionats amb l’epidèmia, és exemplar que emprin els micròfons per transmetre un missatge de serenor. De calma. De sentit comú, que, com ja saben, és el menys comú dels sentits.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa