Els jugadors de Primera i Segona carreguen contra Tebas per instar els clubs a presentar ERTO

Els futbolistes de la Lliga Santander i la Lliga SmartBank han lamentat que LaLiga doni suport als ERTO als clubs espanyols quan sempre ha presumit de la seva “economia sanejada” i han recalcat que no permetran “que es deixin de garantir” els seus “drets laborals” i que no tornaran a la competició fins que hi hagi “una decisió expressa de les autoritats”, fet pel qual presentaran “una iniciativa en el Congrés dels Diputats” si és necessari.

“Ens sembla estrany que la Lliga secundi els ERTO tenint en compte que el control econòmic i la sanejada economia predicada des de la patronal, en relació amb els clubs, no ha suposat un matalàs per a una situació temporal de dos mesos, sent conscients que la competició ha estat suspesa i no cancel·lada“, assenyala el comunicat després de les reunions mantingudes amb l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE).

Així ho han assegurat els capitans i representants de les primeres plantilles dels clubs de Primera i Segona Divisió, que han recordat que “els mateixos clubs i els jugadors individualment estan arribant a acords pel que fa als salaris”. “El que no farem els futbolistes és que es deixin de garantir els nostres drets laborals”, han manifestat.

Malgrat tot, els futbolistes són “conscients” de la situació que travessa el país i el món en general. “Afirmem que en totes les reunions mantingudes la primera preocupació i exigència és la salut, i que la competició no ha de reprendre’s fins que les autoritats sanitàries ho autoritzin”, indiquen. A més, asseguren que el calendari de la competició queda “supeditat a les decisions de les autoritats sanitàries”. “Des de l’AFE s’exigirà una decisió als efectes. Queda tot condicionat a la salut individual i a la protecció de la salut pública, la de tots els ciutadans i ciutadanes d’aquest país“, apunten.

“El retorn a la competició, que suposa el retorn als terrenys de joc i als nostres vestidors, requerirà un protocol que determini l’existència d’un coordinador de prevenció de riscos i especialista en pandèmies que garanteixi la seguretat sanitària a tots els operadors que actuen en l’àmbit del futbol“, manifesten.

Finalment, subratllen que estan “compromesos” amb la societat i que per això no tornaran fins que es garanteixi la seguretat total. “Volem deixar clar que el retorn a la competició no ha de fer-se sense una decisió expressa de les autoritats, perquè no es tracta del futbolista, sinó de tot el seu entorn. I en aquest sentit, si hem de dur a terme una iniciativa a Congrés dels Diputats, ho farem. La salut ha de ser cosa de tots”, conclouen.Més notícies

Paulinho revela el perquè del seu pas fugaç pel Barça

El brasiler recorda el seu any al Camp Nou en una entrevista a ‘RAC1’

Els capitans dels equips de la Lliga avisen Tebas: la salut és el més important

Els jugadors de la Primera Divisió espanyola deixen clar que estan a favor de rebaixar-se el sou, però no a disputar compromisos si les garanties sanitàries no són les adequades

Nou comentari