Món Esport
Un jugador del United obliga el govern britànic a rectificar
  • CA

Marcus Rashford, davanter del Manchester United, ha protagonitzat un gest increïble per demostrar que no tots els esportistes d’elit donen l’esquena a la realitat i s’obliden dels problemes de la societat. Aquest dilluns, el futbolista va publicar una carta oberta a través del seu compte de Twitter en què demanava al primer ministre britànic, Boris Johnson, que fes marxa enrere en la seva negativa a oferir vals de menjar gratuïts durant les vacances d’estius als nens més desvalguts, que sí que se’n beneficien durant el curs escoltar i ho han fet durant el confinament forçat pel coronavirus.

Rashford va recordar a tothom que, malgrat que el futbol li ha permès viure una vida sense problemes econòmics, ell va passar per moments complicats quan era petit. “La meva mare treballava a jornada completa i cobrava el salari mínim per assegurar-se que sempre tinguéssim un bon sopar a taula, però no va ser suficient. La pobresa alimentària a Anglaterra és una pandèmia que afectarà moltes generacions si no prenem mesures”, explicava en el text. “Deixant de banda les afiliacions polítiques, no podem estar tots d’acord en què cap nen mai hauria de passar gana?”, continuava reflexionant l’atacant dels red devils.

El resultat de la iniciativa de Rashford, que col·labora amb l’ONG FareShare UK i en els darrers mesos ha recaptat 20 milions de lliures per a la mateixa causa, ha estat un èxit. Encara que en primera instància Boris Johnson va rebutjar la seva petició, finalment ha acabat acceptant-la i més d’un milió de nens rebran ajudes per menjar gratuïtament durant les vacances. “Encara no sé què dir. Mireu el que podem aconseguir si estem junts. Això és Anglaterra el 2020”, ha celebrat el jugador del United amb una piulada.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa