Món Esport
La fórmula del seleccionador de Croàcia per aturar Messi

Aquest vespre es disputarà a Qatar la primera semifinal del Mundial. L’Argentina de Leo Messi i la Croàcia de Luka Modric lluitaran per obtenir un bitllet a la final. De fet, són els dos últims combinats subcampions del món, i per tant arriben a la cita amb experiència i coneixements. També és el cas de Zlatko Dalic, seleccionador croat que va guiar els balcànics a la final de Rússia 2018, i que pel camí, en la fase de grups, va derrotar l’albiceleste de Jorge Sampaoli amb contundència.

En la roda de premsa prèvia al partit de semifinals, Dalic ha parlat de Messi, com ja va fer el neerlandès Louis van Gaal. En primer lloc, l’ha analitzat: “Ell no corre gaire, tampoc corre enrere de la pilota. Espera i rep amb tota la força i l’energia. No defensa, i no hem de deixar que rebi la pilota perquè en aquell moment és quan fa més mal“. Per tant, ha fet una anàlisi semblant a la que Van Gaal va fer.

Així intentarà aturar Croàcia a Messi

Sobre com pensen aturar el davanter del Paris Saint-Germain, Dalic ha assegurat que “li dedicarem una atenció especial. La marca personal no funciona, no ho vam fer la darrera vegada [l’any 2018] i tampoc ho farem ara. Necessitem cobrir les passades cap a ell i reduir-li els espais”.

Finalment, s’ha acabat desfent en elogis cap al jugador: “Messi és el millor jugador del món dels últims deu anys. És un jugador amb una qualitat espectacular. Ens hem de preparar molt bé per enfrontar-lo. No podem donar-li gaires espais, perquè està molt motivat. Aquesta serà probablement la seva darrera Copa del Món i potser la seva última possibilitat de guanyar un Mundial amb Argentina”.

A Rússia 2018, tots dos equips es van enfrontar en la segona jornada de la fase de grups. L’Argentina hi arribava amb urgències, ja que en el partit inaugural havia empatat contra Islàndia. Els croats, en canvi, havien fet els deures en derrotar Nigèria. Doncs bé, al final els de Dalic es van imposar per un contundent 3-0, que va deixar clar que aquella no era la Copa del Món de l’Argentina, si bé aquesta va plantar cara, en els vuitens de final, a una França campiona a posteriori.

Leo Messi, celebrant el segon gol contra els holandesos | Europa Press
Leo Messi, celebrant el segon gol contra els holandesos | Europa Press

Així arriben les dues seleccions al partit de semifinals

Aquest cop, però, les coses són molt diferents. L’albiceleste arriba al xoc amb les millors sensacions en dècades: amb un equip consolidat, un entrenador que sap què ha de fer, una afició entregada i un Messi en estat de gràcia, decisiu i que ha marcat dos gols i ha concedit una assistència en els anteriors dos partits d’eliminatòries d’aquest Mundial (contra Austràlia i els Països Baixos).

Per la seva banda, Croàcia està tornant a fer les coses d’una forma excel·lent, al seu estil. Després d’assolir la final de Rússia 2018 amb tres pròrrogues i dues tandes de penals, ara han superat el Japó i el Brasil també amb tandes de penals.



Més notícies
Leo Messi, amb la selecció argentina | Europa Press
La veritat darrere del ja famós “‘qué mirás bobo?'” de Messi
Notícia: La veritat darrere del ja famós “‘qué mirás bobo?'” de Messi
Comparteix
La història d'una de les frases de Messi al Mundial que ja serà recordada per sempre
Messi, saltant de cap al Mundial de Qatar | Europa Press
Messi està a punt de superar el rècord més especial amb l’Argentina
Notícia: Messi està a punt de superar el rècord més especial amb l’Argentina
Comparteix
L'astre de Rosario és a només un gol d'una xifra històrica
Messi, envoltat de jugadors neerlandesos | Europa Press
El ‘Dibu’ i un Messi sublim envien l’Argentina a les semifinals (2-2)
Notícia: El ‘Dibu’ i un Messi sublim envien l’Argentina a les semifinals (2-2)
Comparteix
Un gol i una assistència de l'astre argentí i l'actuació de Martínez, vitals
Pasalic i Neymar, durant el Croàcia-Brasil del Mundial | Europa Press
Bomba al Mundial: el Brasil, eliminat en la tanda de penals (1-1)
Notícia: Bomba al Mundial: el Brasil, eliminat en la tanda de penals (1-1)
Comparteix
Livakovic i Croàcia ho han tornat a fer, i han deixat fora la gran favorita del torneig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa