Món Esport
Una de les històries més tristes i mal explicades del món del futbol

Christian Atsu, migcampista ghanès de 31 anys, ha estat trobat mort finalment entre les ruïnes del terratrèmol de Turquia. La notícia ha sorprès molta gent i ha agafat gairebé tothom a contrapeu. El motiu? L’ambaixada de Ghana a Turquia i la Federació Ghanesa de Futbol havien assegurat feia molts dies que havia sobreviscut i que l’havien trobat amb vida. Així ho vam publicar molts mitjans de comunicació, entre ells Món Esport. Posteriorment, l’equip turc va acabar canviant la seva versió, però aquella notícia no van transcendir. Ara, però, que s’ha trobat el seu cadàver, sí que s’està explicant la seva mort i, tenint en compte que molta gent l’havia donat per sobreviscut, és una història que cal narrar bé.

La història tràgica de Christian Atsu

En primer lloc, cal entendre què va passar en un primer moment. Després que l’ambaixada de Ghana a Turquia i la Federació Ghanesa de Futbol asseguressin que havia sobreviscut, l’entorn d’Atsu no rebia notícies d’ell. L’endemà, el seu representant va dir que, segons el que li constava, el jugador encara no havia estat trobat. Posteriorment, l’entrenador del seu darrer club, el Hatayspor turc, Volkan Demirel, va ratificar que Atsu continuava desaparegut i soterrat a la runa. Els dies van anar passant sense notícies d’ell, cosa que ja deixava entreveure el pitjor, fins que la seva mort ha acabat sent confirmada.

La història d’Atsu, però, és especialment trista i dramàtica per la situació amb la qual es va donar la seva mort. El jugador no estava a gust al Hatayspor i volia marxar. De fet, havia comprat un bitllet d’avió per anar a França el mateix dia del terratrèmol. Tanmateix, va marcar un gol molt important en el partit immediatament anterior a la data que havia de marxar i va decidir quedar-se. El seu entorn assegurar que es trobava en “el seu moment més feliç” des que havia arribat a Turquia. Per tant, Atsu tenia planejat abandonar el país el mateix dia del terratrèmol, cosa que, molt probablement li hauria salvat la vida. El gol que el va fer tan feliç també va ser el que el va condemnar.

Christian Atsu, exjugador del Màlaga i Newcastle | Europa Press
Christian Atsu, exjugador del Màlaga i Newcastle | Europa Press

La carrera de Christian Atsu

Christian Atsu va tenir una carrera que és molt habitual entre els jugadors estrangers que acaben en lligues com la turca. El Porto el va clissar quan era molt jove i el va portar de Ghana a Portugal. Va començar a destacar un cop ja havia superat la vintena i el Chelsea es va fixar en ell. Tot i això, no va arribar mai a debutar amb el club londinenc. Va anar cedit a diversos equips, com el Vitesse, l’Everton, el Bournemouth o el Màlaga. La seva carrera semblava destinada al fracàs, perquè en aquests equips gairebé no tenia minuts i durava una temporada o fins i tot mitja, fins que va anar a parar al Newcastle i allà sí que va trobar el seu lloc. Va jugar 96 partits entre 2016 i 2021 i va marcar vuit gols. Un cop superada la trentena, va marxar a l’Aràbia Saudita i, després, al Hatayspor, el seu últim club.



Més notícies
L'Olímpic de Badalona, durant un dels partits de Copa | Europa Press
Badalona demostra per què és una de les capitals europees del bàsquet
Notícia: Badalona demostra per què és una de les capitals europees del bàsquet
Comparteix
La Copa celebrada al Pavelló Olímpic ha estat tot un èxit, tot i que el Joventut es quedés a les portes de la final
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
Surt a la llum la comunicació interna del Barça sobre el cas dels àrbitres
Notícia: Surt a la llum la comunicació interna del Barça sobre el cas dels àrbitres
Comparteix
El diari El Mundo ha destapat la comunicació interna del club blaugrana sobre el cas Negreira
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Defensa aferrissada de Xavi de dos dels seus jugadors
Notícia: Defensa aferrissada de Xavi de dos dels seus jugadors
Comparteix
L'entrenador del Barça ha parlat amb la premsa després de la victòria contra el Cadis al Camp Nou
Onze titular del FC Barcelona | FC Barcelona
El gran assenyalat del Barça-Cadis de Lliga
Notícia: El gran assenyalat del Barça-Cadis de Lliga
Comparteix
Ansu Fati, davanter del club blaugrana, ha estat el gran assenyalat del partit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa