Món Esport
La romàntica aventura que ha començat Cesc Fàbregas en el futbol

Cesc Fàbregas ha emprès una nova aventura futbolística. Un cop el futbolista català ha esgotat el seu contracte amb el Mònaco, ha fitxat, com a agent lliure, pel Como 1907, un equip que pertany a la Serie B. És a dir, a la segona divisió del futbol italià. Un pas inesperat a la seva carrera, a un club d’una dimensió inferior respecte els anteriors en els quals ha jugat. Això, però, implicarà que el d’Arenys de Mar serà el clàssic cap de ratolí.

De fet, en la seva presentació, celebrada el passat dilluns, l’exjugador del Futbol Club Barcelona ha deixat clar que “arribo aquí amb la mateixa ambició de sempre. Vull jugar, vull guanyar i portar el Como a la Serie A. Encara tinc molt per fer al futbol, tinc molta ambició. Volia una experiència que em pogués involucrar i emocionar, té un projecte a llarg termini i era exactament el que jo volia”. Com no podia ser d’una altra manera, els aficionats del Como l’han rebut amb honors.

El Como, amb passat a la Serie A italiana

El Como és un equip de la ciutat italiana homònima. Aquesta està ubicada a la regió septentrional de Lombardia. Va jugar en la màxima categoria del país transalpí per últim cop la temporada 2002/2003. La incorporació en qüestió, juntament amb altres (com la de defensa del planter de la Juventus Filippo Delli Carri) eleven el nivell de la plantilla. De fet, així ho ha apuntat el campió del món.

“Sabia que l’equip seria competitiu. Han arribat nous fitxatges i jo em considero un guanyador, soc aquí per donar el millor de mi. El passat és el passat i ara només vull mirar cap al futur, soc aquí no només per jugar sinó també per donar un cop de mà fora del terreny de joc”. I és que, de fet, no només serà jugador. També exercirà com a accionista del club. Un club, doncs, al qual es dedicarà “totalment”. Un club que satisfarà els seus desitjos. I és que amb 35 anys, Fàbregas volia quedar-se a Europa, “on el nivell és més alt. He fet una elecció segons les meves necessitats i les meves emocions”.

La reacció de Buffon

De fet, un dels grans al·licients d’aquesta temporada seran els partits que jugaran el Como i el Parma. En aquest darrer club juga el mític porter Gianluigi Buffon, considerat per molta gent el millor de la història en la seva posició. I ell mateix, fent ús del seu bon humor, ha donat a benvinguda al migcampista a la lliga amb una piulada en la qual ha reconegut que “serà un plaer trobar-me amb tu a la gespa de nou. Benvingut a Itàlia, campió! T’espero amb els braços oberts. PD: Veurem si em pots tornar a marcar…”. I és que Cesc va marcar al porter el definitiu gol en la tanda de penals entre l’azzurra i la selecció espanyola als quarts de final de l’Eurocopa 2008.

La gran trajectòria de Cesc en el futbol

Aquest és, doncs, un nou pas en una carrera esplendorosa. Després de formar-se en les categories inferiors del Barça, va recalar, amb l’edat de juvenil, a l’Arsenal. Allà, amb el mític tècnic Arsène Wenger, es va fer titular de manera molt prematura. De fet, va ser titular a la final de la UEFA Champions League que els anglesos van perdre contra el mateix Barça, l’any 2006.

Les seves grans actuacions a la Premier League el van dur a ser internacional amb Espanya ràpidament, amb la qual va participar al Mundial d’aquell any celebrat a Alemanya, i amb la qual ha guanyat la triple corona de les dues Eurocopes i el Mundial de Sud-àfrica (en el qual va fer l’assistència a Andrés Iniesta en la final contra els Països Baixos). I, després de set anys al primer equip dels britànics, va fitxar pel club blaugrana.

Hi va estar entre els anys 2011 i 2013, i va quedar la sensació que la seva trajectòria podria estar més gratificant. Va marxar per la porta del darrere al Chelsea, on es va sentir més important. Després d’uns bons anys amb els blues, amb els quals va tornar a aixecar la Premier League, va enfilar al Mònaco, on ha passat els darrers quatre cursos.



Més notícies
Cesc Fàbregas obre la porta a començar la seva carrera com a entrenador a la Masia
Notícia: Cesc Fàbregas obre la porta a començar la seva carrera com a entrenador a la Masia
Comparteix
"Per què no? És casa meva i és tot el que un entrenador voldria per formar-se", ha declarat el migcampista del Mònaco a 'RAC1'
Cesc Fàbregas mostra el seu rebuig a una hipotètica Superlliga
Notícia: Cesc Fàbregas mostra el seu rebuig a una hipotètica Superlliga
Comparteix
El jugador català defensa que "els equips petits també mereixen l'oportunitat de jugar contra els grans"
Oficial: Cesc Fàbregas deixa la Premier i fitxa pel Mònaco
Notícia: Oficial: Cesc Fàbregas deixa la Premier i fitxa pel Mònaco
Comparteix
El migcampista català marxa del Chelsea i de la Premier League i tornarà a coincidir amb Thierry Henry, entrenador del club monegasc
Joan Laporta amb Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG, i Carles Tusquets | FC Barcelona
Nova guerra entre el Barça i el PSG per un jugador
Notícia: Nova guerra entre el Barça i el PSG per un jugador
Comparteix
Els francesos entren en l'operació de Bernardo Silva, jugador pretès pels catalans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa