Món Esport
Infantino serà el president de la FIFA fins al 2023
  • CA
Gianni Infantino, president de la FIFA. | Europa Press

Gianni Infantino té assegurat el seu segon mandat al capdavant de la FIFA. L’italo-suís ha sabut, aquest dimecres, que la seva candidatura és l’única que s’ha presentat de cara a les eleccions per a la presidència de l’entitat que regeix el futbol mundial. El successor de Joseph Blatter seguirà liderant la institució, com a mínim, fins al 2023: les eleccions que se celebraran el 5 de juny a París seran un pur tràmit.

 

Així, Infantino encararà la seva segona etapa amb el suport majoritari de les 211 associacions que formen la FIFA. Ho farà després que Ramón Vega, exfutbolista suís, no hagi pogut arribar a formalitzar la seva candidatura perquè no ha aconseguit el suport necessari de cinc federacions (com a mínim). “Estem transformant l’entitat. Vull una FIFA forta i estructurada”, va declarar Infantino abans del Mundial de Rússia del 2018, quan va anunciar que volia perllongar el seu mandat.

 

Gianni Infantino va arribar a la presidència de la FIFA l’any 2016. Durant la seva primera etapa, la FIFA ha multiplicat per quatre la seva inversió i ha dut a terme iniciatives per al desenvolupament del futbol femení, la implantació i un procés net i sense escàndols per a l’elecció del Mundial 2026, que, per cert, es disputarà a Mèxic, Estats Units i Canadà i comptarà amb la presència de 48 combinats nacionals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa