Món Esport
Un jugador del PSG es nega a jugar un partit per homofòbia

Lamentablement, un nou cas d’homofòbia ha succeït en el món del futbol. Aquest cop, això sí, prové d’una persona amb milers de seguidors i per tant amb molta influència. El migcampista del Paris Saint-Germain Idrissa Gana Gueye va negar-se a disputar el darrer matx del seu equip perquè aquest va vestir amb colors de la bandera del col·lectiu LGTBI+, segons l’emissora de ràdio francesa France Info.

El passat dissabte, l’equip parisenc tenia el seu penúltim compromís de la vigent Ligue 1 a l’estadi del Montpellier. El gran al·licient del partit era que el PSG va retocar el seu quart uniforme per la cita, de la mateixa manera que la resta d’equips del campionat. Tenint en compte que aquest 17 de maig és el Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, les samarretes del conjunt entrenat per Mauricio Pochettino duien els colors de l’arc de Sant Martí en els números dels dorsals, substituint el blau marí. Una gran iniciativa que malauradament no tothom va respectar.

I és que l’esmentat Gueye va negar-se a jugar el partit. Si bé va viatjar amb l’equip a la ciutat mediterrània, finalment va caure de la convocatòria. En la roda de premsa posterior al matx, saldat amb un 0-4, el mateix Pochettino, preguntat per la sorprenent absència del senegalès, va advocar que no estava disponible “per un motiu personal”. Ara, però, ja se sap tota la veritat: Gueye no va jugar per la seva convicció homòfoba. I, segons el diari francès Le Parisien, això va “desconcertar i va entristir diversos companys del PSG” i, a més, hauria molestat molt al tècnic.

Demanen una sanció per a Gueye

Un cop ha transcendit aquesta deplorable notícia, Valérie Pécresse, presidenta de la regió d’Île-de-France (en la qual es troba la ciutat de París) ha lamentat que “els jugadors d’un club de futbol, i els del PSG en particular, són figures d’identificació per als nostres joves. Tenen el deure donar exemple”, tot reivindicant que “la negativa d’Idrissa Gana Gueye a unir-se a la lluita contra l’homofòbia no pot quedar sense sanció”.

Gueye va fer el mateix fa un any

Per a més inri, aquest no és un cas aïllat. I és que la temporada passada el PSG va fer la mateixa campanya en el mateix context, en un partit de lliga contra el Reims. I en aquella ocasió, el mateix Gueye també es va esborrar de la cita, al·legant que patia una gastroenteritis, i per tant desapareixent de la convocatòria.



Més notícies
Imatge de la selecció femenina mexicana de futbol | @miseleccionfem
Quan Fashanu va obrir el camí de l’homosexualitat en el futbol als anys 90
Notícia: Quan Fashanu va obrir el camí de l’homosexualitat en el futbol als anys 90
Comparteix
L'heroica acció de l'exfutbolista anglès és el motiu de la commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia a l'Esport
Foto del Barça per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia en l'Esport | FC Barcelona
Allau d’insults i crítiques al Barça per defensar el col·lectiu LGTBI
Notícia: Allau d’insults i crítiques al Barça per defensar el col·lectiu LGTBI
Comparteix
El club blaugrana ha honorat el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l'esport
Àlex Cano, capità de l'Europa | CE Europa
L’Europa fa un pas de gegant en la lluita contra l’odi
Notícia: L’Europa fa un pas de gegant en la lluita contra l’odi
Comparteix
El club de la Vila de Gràcia s'ha declarat antifeixista, antimasclista, antihomòfob, antiracista i antibullying
Un jugador de la Premier denuncia l’homofòbia del món del futbol
Notícia: Un jugador de la Premier denuncia l’homofòbia del món del futbol
Comparteix
"És impossible declarar-se homosexual", ha afirmat Olivier Giroud, futbolista del Chelsea i de la selecció francesa, en una entrevisa a 'Le Figaro'

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El Huevo de Colon a maig 17, 2022 | 18:53
    El Huevo de Colon maig 17, 2022 | 18:53
    Clar què si, llibertat d'expresió, con dos **jones!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa