El primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte, ha confirmat aquest dimarts que tots els esdeveniments d’oci i esportius estaran prohibits fins a l’1 de setembre, una mesura que obliga l’Eredivisie, la Primera Divisió holandesa de futbol, a donar per finalitzada la temporada i decidir si proclama campió l’Ajax, el líder, o si, d’altra banda, el títol es queda desert.

“La gent es pregunta quan es podrà desbloquejar l’economia o quan podrem anar a veure els avis. Entenc la impaciència que suposa la situació, però si anem massa ràpid, el virus ens tornarà a afectar amb una segona onada”, ha declarat durant la seva compareixença Rutte. “Ho diré directament: ens enfrontem a dilemes diabòlics. Qualsevol relaxament de les mesures comporta riscos”, ha indicat abans d’avisar que la normalitat s’haurà de recuperar “gradualment”.

A més, ha advertit que l’ordre és ben clar. “Primer, la salut pública. Després, la resta de coses”, ha assegurat. La mesura del govern holandès suposa que l’Eredivisie no podrà disputar-se durant els pròxims mesos, fet que obliga a decidir si, amb la temporada ja finalitzada, proclama campió l’Ajax –líder amb 56 punts, els mateixos que l’AZ Alkmaar, quan faltaven nou jornades per al final– o declara desert el campionat. També estan a l’aire les places europees per a la pròxima temporada.Més notícies

Un grup de socis del Barça denuncia la directiva de Bartomeu

Diversos integrants de la plataforma Dignitat Blaugrana acusen els dirigents blaugrana d'un "presumpte delicte d'administració deslleial i/o corrupció entre particulars"

Bartomeu nomena el directiu que necessitava per continuar presidint el Barça

La junta directiva del club blaugrana aprova la incorporació de Jaume Carreter Felip

Nou comentari