Món Esport
El Granada acomiada el jugador que va donar suport als nois d’Altsasu
  • CA

Unai Etxebarria va lluir, durant la celebració de la classificació europea del Granada, una samarreta que demanava l’alliberament dels vuit joves d’Altsasu que estan empresonats per una baralla de bar contra uns membres de la Guàrdia Civil. Inicialment, el jove exporter de l’Athletic Club, nascut a Getxo, va rebre una sanció per part del club andalús en forma d’expedient disciplinari. El passat dijous, però, l’equip espanyol va rescindir el seu contracte, que expirava al final de la temporada 2020/21.

Encara que diversos mitjans de comunicació van justificar la decisió amb motius esportius, El Ideal i EiTB han assegurat que la determinació ferma es deu a les pressions que ha rebut des de l’extrema dreta. De fet, Macarena Olona, secretària general de Vox al Congrés, va criticar públicament Etxebarria i va demanar que el futbolista fos sancionat per “apologia del delicte”. El Granada, finalment, ha decidit actuar davant la manifestació política del porter, quelcom que ha generat moltes crítiques a les xarxes socials.

Oskar Matute (EH Bildu), de fet, s’ha mostrat molt crític amb la falta de llibertat d’expressió que ha evidenciat el cas d’Etxebarria i amb les pressions que ha rebut el Granada des de Vox per acabar convertint una opinió en un acomiadament.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa