El govern espanyol no creu que els futbolistes tinguin privilegis en els tests de coronavirus

Fernando Simón assegura que “els criteris per fer proves als esportistes professionals no són tan diferents dels de la resta de la població”

El govern espanyol ha assegurat que els criteris per practicar els test de la Covid-19 als futbolistes professionals “no són tan dispars” als del personal sanitari i la resta de la població, segons el Director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón.

Davant la pregunta de per què s’estan duent a terme tests “massius” a tots els jugadors de les plantilles de la Lliga Santander i la Lliga SmartBank i no als sanitaris, Fernando Simón s’ha referit al protocol aprovat per Sanitat per al retorn als entrenaments dels esportistes professionals i federats.

“Hi ha un document que s’ha consensuat amb el Consell Superior d’Esports, i en el qual han participat algunes unitats del ministeri de Sanitat, que estableix quins són els criteris per fer proves als esportistes professionals, que, encara que són més sensibles, no són tan dispars dels de la població en general“, ha dit en una roda de premsa a La Moncloa.

A més, Simón ha argument que les estratègies de proves actuals “tendeixen a afavorir” les anàlisis al personal sanitari, “sempre amb criteris i proves que té sentit fer”. “No té sentit fer proves mèdiques en persones sense que ens hagin de donar resultats fiables”, ha finalitzat.

Més informació

Nou comentari