Nova golejada d’una Espanya que serà cap de sèrie a l’Eurocopa (5-0)

La selecció espanyola de futbol ha posat punt final aquest dilluns a la fase de classificació per a l’Eurocopa 2020 amb una altra golejada, un 5-0 al Wanda Metropolitano de Madrid contra una Romania discreta, amb el qual s’ha assegurat ser cap de sèrie en el sorteig del pròxim 30 de novembre i fer-ho sense perdre cap partit.

Espanya ha afrontat el partit amb bona actitud, malgrat la freda nit i al poc ambient al Wanda Metropolitano, que ha registrat gairebé la meitat del seu aforament. Els de Robert Moreno, amb un onze renovat respecte a la golejada davant Malta i amb més teòrics titulars, ha protagonitzat una molt bona posada en escena, encara que el premi en forma de gol l’ha trobat amb més facilitat en el tram final del primer temps.

Romania s’ha vist superada des del xiulet inicial i La Roja no l’ha deixat respirar amb una forta pressió i rapidesa a l’hora de moure la pilota. Cazorla, a un gran nivell, i Gerard Moreno han desarmat els de Cosmin Contra. Dues ocasions clares, la primera de Morata i la segona després preciosa rosca de Cazorla al travesser, han estat el preludi de l’1-0 de Fabián Ruiz, sol al cor de l’àrea per recollir una pilota perduda i enviar-la a la xarxa.

El combinat espanyol ha marxat al descans amb el partit resolt gràcies a tres gols en poc més de deu minuts. Gerard Moreno ha rematat un servei de córner per a fer el segon i després no ha desaprofitat una assistència de l’incisiu Gayà per resoldre un partit, sentenciat amb un autogol de Rus abans del descans en intentar desviar la passada de la mort del davanter català a Morata.

La sonora xiulada de l’afició romanesa ha estat el comiat de la pobra posada en escena dels seus, que tampoc han espavilat massa després del descans. El guió no ha variat en la segona meitat i el combinat nacional no ha cedit el comandament del partit ni ha deixat que Kepa s’escalfés. Sergio Ramos ha tingut l’oportunitat d’acabar com a màxim golejador espanyol d’aquesta fase i desempatar amb Rodrigo Moreno, però la seva rematada una miqueta incòmoda ha marxat per sobre del travesser, mentre que Morata ha estat una mica egoista en una internada dins de l’àrea quan tenia ben situat Gerard Moreno.

Oyarzabal i Paco Alcácer han renovat l’ofensiva local per als últims 25 minuts, on ja l’ànim espanyol ha anat baixant i el seu rival ha trobat una mica d’aire per estirar-se amb més comoditat. Els últims 20 minuts gairebé han sobrat i quan els dos equips esperaven el final del partit, el davanter de la Reial Societat ha completat la maneta.