Gameiro no vol veure el Betis a la final de Copa (2-2)
Gameiro firma el gol de l’empat contra el Betis | JULIO MUÑOZ / EFE

El València està decidit a no regalar al Betis la seva final de la Copa del Rei. El conjunt xe ha obtingut un valuós empat (2-2) del Benito Villamarín en un partit disputat fins a l’últim minut. De fet, no ha estat fins al minut 92 que Kevin Gameiro, que havia capgirat el signe del partit, ha completat un gran segon temps amb l’empat final, un gol que canvia el favoritisme de cara al partit de tornada.

El partit, com era de preveure, ha estat molt disputat en tot moment. Els andalusos, han començat patint més problemes. El primer, al minut 10, la lesió de Marc Bartra, que ja arribava amb molèsties i s’ha trencat en una arrencada. Canales ha firmat el primer avís amb un xut des de la frontal, però ha estat el València qui s’ha apropat amb més perill. En dues accions gairebé consecutives, l’equip xe ha forçat dues grans intervencions de Joel. Primer, per salvar una rematada de Rodrigo de primeres, després d’una centrada des de la dreta de Soler. Després, un cop de cap de Mina que entre el porter local i el travesser han aconseguit desviar.

Els jugadors del Betis celebren el gol de Joaquín | RAÚL CARO / EFE

El Betis, malgrat tot, ha passat el mal tràngol i ha reaccionat. Primer, amb una volea creuada de Guardado que ha fregat el pal. Després, just abans del descans, amb el gol: un córner en curt, que Canales envia al segon pal, on Sidnei la despenja i Loren, a plaer, sentencia. Animat pel gol, el Betis ha sortit millor a la represa, i Joaquín ha fet esclatar d’eufòria el Benito Villamarín amb una diana olímpica validada pel VAR, ja que Jaime Domenech l’havia refusat poc després que traspassés la línia de gol. El veterà extrem ha actuat com a carriler dret.

El 2-0 era un resultat que comprometia força al València, i Marcelino ha reaccionat amb un doble canvi: Gameiro i Kondogbia han entrat per Mina i Coquelin. Unes substitucions que han tingut el seu efecte, ja que tot i quedar tocat pel segon gol, ha aconseguit millorar les seves prestacions en el tram final. Els valencianistes han tornat a respirar al minut 70, quan Txérixev s’ha anticipat a Junior per rematar a l’àrea petita una centrada de Gameiro. El 2-1 donava certa comoditat al València de cara a la tornada, però els de Marcelino no han abaixat els braços: poc després que de nou Txérixev topés amb el travesser, Gameiro ha firmat l’empat al minut 92. El Betis no ha tingut temps per més, i ara es veurà obligat a marcar a Mestalla