Món Esport
Els futbolistes demanen la suspensió de partits entre equips espanyols i italians

Més polèmica en relació amb la resposta de les principals competicions de futbol europees a la propagació del coronavirus. L’Associació de Futbolistes Espanyols i l’Associació de Futbolistes Italians han emès un comunicat conjunt en el qual han deixat clar que, segons el seu parer, la realització de partits a porta tancada no és una mesura preventiva suficient contra l’epidèmia. Ambdós sindicats han demanat a la UEFA, mitjançant el text que han difós a través dels seus canals de comunicació oficials, que els compromisos entre conjunts espanyols i italians siguin suspesos fins que es puguin disputar “en condicions de major seguretat i menor emergència nacional en els dos països”.

Els organismes, que representen els jugadors, asseguren que hi ha força motius que donen sentit a la seva petició. A Itàlia el nivell d’emergència nacional puja amb el pas del temps i, en conseqüència, viatjar-hi “posarà en risc la salut de molts futbolistes, de moltes persones”. L’AFE i L’AIC han insistit en el fet que si s’han prohibit els viatges entre Espanya i Itàlia és per alguna cosa. “El problema ocasionat pel coronavirus és una qüestió de caràcter global. Per això, tots dos sindicats confiem que s’iniciï una seriosa reflexió sobre la programació dels pròxims partits de competicions europees”, ha finalitzat el comunicat conjunt.

El comunicat conjunt de l’AFE i l’AIC

“L’Associació de Futbolistes Italians (AIC) i l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), davant la gravíssima realitat que afecta tota la societat en general, i especialment a la de tots dos països, volen manifestar de manera conjunta els següents aspectes:

  1. La situació que s’està vivint a Europa, sobretot a Itàlia i a Espanya, respecte a la greu crisi sanitària deguda a la propagació del virus Covid-19, ens està obligant a tots a adoptar decisions contundents i desgraciadament inevitables.
  2. Quatre eliminatòries a disputar entre equips italians i espanyols, de Champions League i Europa League, han estat programades a porta tancada i el València-Atalanta ja s’ha disputat aquest dimarts. Mentrestant, al mateix temps el Govern espanyol ha pujat el nivell d’emergència i ha bloquejat vols des d’Itàlia.
  3. A Itàlia, el nivell d’emergència nacional puja amb el pas del temps.
  4. Jugar un partit a Itàlia, on han de viatjar Getafe i Sevilla, posarà en risc la salut de molts futbolistes, de moltes persones.
  5. Els viatges entre Itàlia i Espanya, i viceversa, en les pròximes setmanes, previsiblement seran encara més perillosos i complicats. Per tant, el risc que comporta que es disputin partits a Itàlia i Espanya és més que evident, ja que es jugarien en condicions d’emergència nacional per part dels dos països.
  6. AIC i AFE, conjuntament, demanen a la UEFA que els partits entre equips italians i espanyols siguin suspesos perquè es disputin en el futur en condicions de major seguretat i menor emergència nacional en els dos països.
  7. El problema ocasionat pel coronavirus és una qüestió de caràcter global, no és només d’Itàlia i Espanya. Per això, tots dos sindicats confiem que s’iniciï una seriosa reflexió sobre la programació dels pròxims partits de competicions europees, tenint en compte en tot moment que la gravetat de l’emergència sanitària va pujant sense parar amb el pas del temps”.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa