Els futbolistes i la Lliga trenquen les negociacions per les pèrdues econòmiques

Encara que clubs com el Barça, l’Espanyol o l’Atlètic de Madrid han arribat a un acord amb els seus futbolistes per rebaixar-los el sou, mitjançant un expedient de regulació temporal d’ocupació o senzillament un pacte amistós, la majoria d’equips de la Lliga encara no ha pres cap decisió al respecte i esperava que la reunió d’aquest dilluns entre l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i LaLiga, que la setmana passada va instar els seus clubs a presentar ERTO, els permetés elaborar un pla de xoc conjunt.

La trobada telemàtica entre David Aganzo i Javier Tebas s’ha tancat sense un acord perquè els jugadors assumeixin part de les pèrdues econòmiques per l’impacte del coronavirus. De fet, ambdues parts han donat per trencades les negociacions “davant la distància de les postures”. La proposta dels futbolistes era assumir un 20% de les pèrdues que suposaria la cancel·lació de la competició per recuperar un 10% en el futur, “quan sigui possible”. Si la temporada finalitza, els jugadors ja han deixat clar que no preveuen assumir cap quantitat.

Per la seva banda, la Lliga ha demanat als integrants de les plantilles dels equips de Primera i Segona uns percentatges molt més elevats: del 47% si no es pogués acabar el curs (451 milions dels 957 que calcula la patronal), del 46% si la temporada es finalitzés a porta tancada (140 de 303) i del 49% si ho fes amb normalitat (77 de 156). L’AFE i LaLiga també han analitzat el calendari i els diferents escenaris possibles per reprendre la competició. Segons l’entitat que defensa els futbolistes, la situació és imprevisible, però hi ha una cosa que no ofereix dubtes: la salut és el més important.Nou comentari