El futbolista que menysprea els inicis de Messi i Cristiano a la Champions

Erling Haland ha aterrat amb força a l’elit europea: ha celebrat fins a sis gols en els seus primers tres partits a la Lliga de Campions

Erling Haland està sent, sense cap mena de dubte, el futbolista revelació de l’edició 2019/20 de la Champions League. Un cop finalitzada la primera volta de la fase de grups de la màxima competició continental entre clubs d’enguany, el davanter noruec del Salzburg presenta unes xifres espectaculars, de les quals ni Leo Messi ni Cristiano Ronaldo, els dos millors jugadors de la darrera època amb molta diferència, no poden presumir.

El jove atacant, de només 19 anys, ha celebrat un total de sis dianes en els seus tres primers compromisos a la Lliga de Campions. Per arribar a aquests números, Messi va necessitar 17 duels i Ronaldo 32. Evidentment, això no vol dir res de cara al futur; Haland encara ha de demostrar moltíssimes coses si vol situar-se a la mateixa altura que el portuguès i l’argentí, però la realitat és que l’impacte del futbolista nascut a Leeds està sent significatiu. I, si més no, els seus primers passos a l’elit del futbol mundial estan destacant per la seva fermesa. El punt de partida és pràcticament immillorable.

Per si no n’hi hagués prou, cal recordar que Haland ja va batre un rècord en la primera jornada de la fase de grups. En el seu debut, el noruec va destrossar el Genk i va apuntar-se el hat-trick més precoç de la història de la Champions amb 19 anys i 58 dies –també per poder analitzar l’abast de la proesa, Messi va marcar tres gols en un mateix de Lliga de Campions per primer cop en la seva carrera amb 22 anys i 286 dies–. El davanter del Salzburg també va fer història aquest estiu, durant el Mundial sub-20 que es va disputar a Polònia, en celebrar nou dianes en la golejada de Noruega davant Hondures (12-0).

Més informació

Nou comentari