El futbol espanyol torna tres mesos després

L’espera s’ha acabat. Aquest dijous el Sevilla i el Betis s’enfrontaran en un derbi molt especial que iniciarà la represa de la Lliga Santander després de l’aturada de tres mesos forçada pel coronavirus, però el retorn del futbol espanyol ja s’ha produït aquest dimecres. Ho ha fet amb la segona meitat del partit entre el Rayo Vallecano i l’Albacete a Vallecas, que es va començar a disputar a mitjan desembre però va ser ajornat pels crits de “puto nazi” de l’afició local a Roman Zozúlia, futbolista visitant.

El partit s’ha reprès, evidentment, sense presència d’espectadors a les grades i amb el marcador que hi havia quan l’àrbitre va decidir ajornar-lo: 0-0. Els manxecs han disputat els primers 45 minuts del futbol espanyol postconfinament amb un home menys, ja que Eddy Silvestre va ser expulsat. Els dos equips han tingut l’oportunitat d’alinear els jugadors que han considerat oportuns, ja que no han estat obligats a repetir les alineacions que hi havia en aquell moment. No ha pogut jugar cap fitxatge del mercat d’hivern, però a la banqueta visitant no s’hi ha assegut el mateix entrenador, ja que el 3 de febrer Lucas Alcaraz va rellevar en el càrrec Lluís Miquel Ramis. Un gol d’Advíncula al minut 60 ha atorgat el triomf al Rayo Vallecano.

El primer partit complet després de l’aturada, també a porta tancada, es viurà aquest dijous al Sánchez Pizjuán. El Betis i el Sevilla donaran el tret de sortida a un mes frenètic per als vint equips de la Lliga Santander. Es disputaran un total d’onze jornades –és a dir, 110 partits– en 38 dies, de l’11 de juny al 19 de juliol. El govern espanyol té previst obrir les portes dels estadis als afeccionats a partir del 29 de juny, encara que caldrà veure si els seus plans arriben a bon port. Sigui com sigui, el que sí que és una realitat és que el futbol estatal ha tornat. I això, tenint en compte les circumstàncies, ja ha estat una victòria per als organitzadors de la Primera i la Segona Divisions espanyoles.