Món Esport
El futbol espanyol ja té data de retorn

La Primera i la Segona Divisió espanyoles es reprendran, si tot evoluciona tal com ha previst LaLiga i sempre que els resultats dels tests de coronavirus siguin majoritàriament negatius, el cap de setmana del 20 de juny. Així ho ha avançat Javier Aguirre, entrenador del Leganés, en una entrevista amb MARCA Claro. “Ja tenim data d’inici de la Lliga: el 20 de juny. M’ho acaben de confirmar oficialment. Estic molt content perquè ja hem organitzat els entrenaments”, ha assegurat el tècnic mexicà.

“Es jugarà els dissabtes, els diumenges, els dimecres i els dijous. Això farà que la temporada s’acabi en unes cinc setmanes, abans del 26 de juliol”, ha afegit Aguirre. El calendari plantejat pel tècnic del Leganés, rival directe de l’Espanyol per la salvació, concorda amb la voluntat de LaLiga de tornar a jugar a partir de mitjan juny per acabar abans del mes d’agost, reservat per a la Champions i l’Europa League. En els pròxims dies, en principi, la programació de les darreres jornades de Primera i Segona hauria de ser oficial.

Val a dir, no obstant això, que la imprevisibilitat del coronavirus impedeix fixar cap data com a inamovible o absoluta. Al final, per moltes previsions que es facin, el que determinarà el retorn de la competició serà l’evolució de la pandèmia i les mesures que adopti el govern espanyol contra la Covid-19, ja que caldrà avançar en el pla de transició cap a la nova normalitat per passar dels entrenaments individuals, que molts clubs ja han començat aquest divendres, a les sessions col·lectives abans de tornar a disputar compromisos.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa