Món Esport
El futbol espanyol vol acabar la temporada amb aficionats als estadis
  • CA

Els equips espanyols tenen clar que el futbol és dels espectadors. El retorn de la Lliga Santander i la Lliga SmartBank està cada vegada més a prop i les autoritats ja han deixat ben clar que, com a mínim en les primeres jornades, els partits s’hauran de disputar a porta tancada. El Las Palmas va demanar, aprofitant que les Illes Canàries entraran a la fase 3 la setmana vinent, que el seu primer partit, contra el Girona, ja fos amb públic a les grades. El Consell Superior d’Esports (CSD), no obstant això, s’ha mostrat inflexible i ha deixat ben clar que ara és moment de ser responsables i respectuosos amb les mesures sanitàries i la integritat de la competició.

El Celta de Vigo, per la seva banda, també ha reclamat que el seu primer compromís postconfinament, davant el Vila-real, compti amb la presència d’afeccionats a l’estadi de Balaídos. La Xunta de Galícia, segons han informat els mitjans locals, no ho veu amb mals ulls i fins i tot podria donar-li el seu vistiplau en les pròximes hores. Tenint en compte la resposta d’Irene Lozano, presidenta del CSD, al Las Palmas, no obstant això, el més normal és que el conjunt gallec s’hagi d’esperar unes setmanes més a obrir les portes del seu camp als seus socis. Ja no només per una qüestió sanitària, sinó també pel fet que la majoria de clubs forma part de localitats que encara estan instal·lades en fases del protocol de desescalada que no permeten esdeveniments esportius amb públic.

LaLiga, la Federació Espanyola i el Consell Superior d’Esports tenen clar que tots els conjunts han de competir amb les mateixes condicions. Tot apunta, però, que la temporada 2019/20 podrà acabar-se amb partits amb afeccionats a les grades. Evidentment, caldrà respectar la distància social reglamentària i l’aforament haurà de ser limitat, però les sensacions, ara per ara, són positives en aquest aspecte. El Barça i l’Espanyol, els dos clubs catalans de Primera Divisió, estan elaborant els protocols de seguretat que caldrà aplicar si les autoritats permeten l’entrada de públic als estadis aquest curs.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa