‘France Football’ anuncia els 30 nominats a la Pilota d’Or

Consulta els finalistes al guardó al millor futbolista del 2018 que entrega la revista francesa 'France football'

Durant aquest dilluns 8 d’octubre, France Football ha anunciat els 30 finalistes a la Pilota d’Or, el primer al millor futbolista de cada any natural. La revista francesa ha revelat, per ordre alfabètic, els noms dels darrers nominats al guardó amb comptagotes i ja es coneixen els 30, entre els quals destaquen Leo MessiCristiano Ronaldo i Luka Modric. L’argentí, Ivan Rakitic i Luis Suárez són els únics jugadors del Barça nominats.

 

El més probable és que, encara que Leo Messi i Cristiano Ronaldo hagin tornat a ser els millors de l’any, algun esportista posi punt final a l’hegemonia de deu anys de l’argentí i el portuguès com ja va passar al ‘The Best’ de la FIFA. Luka Modric va ser escollit el jugador més destacat segons l’entitat reguladora del futbol internacional i les travesses apunten que el croat o algun jugador francès (Griezmann o Mbappé) també podria emportar-se la Pilota d’Or.

 

El procés de selecció del guanyador de la Pilota d’Or 2018 serà el següent:

 

  • La llista de 30 nominats per al premi l’estableix la redacció de France Football.
  • El guardó l’atorga un jurat de periodistes especialitzats amb un representant per país.
  • Hi ha tres criteris principals a seguir: les actuacions individuals i col·lectives (títols) durant l’any, la classe del jugador (talent i joc net) i carrera del futbolista.
  • Cada jurat designa a cinc jugadors en ordre decreixent a partir de la llista de 30 i els puntua amb 6, 4, 3, 2 i 1 punts.
  • En cas d’empat a punts entre dos o més jugadors, guanyarà el que hagi rebut més cops sis punts. Si han rebut sis punts les mateixes vegades, el que hagi rebut més cops quatre punts (i així successivament). Si tot i això la igualtat no desaparegués, s’organitzaria una nova votació per determinar el vencedor.
  • Qualsevol debat, disputa o problema que sorgeixi de la votació serà decidida pel director de France Football, organitzador i president del jurat.

Nou comentari