Món Esport
Els fotoperiodistes esportius reivindiquen el seu dret a cobrir els entrenaments i els partits
  • CA

Els periodistes gràfics espanyols han reivindicat aquest dijous en diverses localitats, entre elles la Ciutat Esportiva Joan Gamper, el seu dret a informar. Sota el lema Amb la informació no es juga, els fotoperiodistes han reclamat a la Lliga i al Consell Superior d’Esports per posicionar-se fermament en contra de la prohibició que tenen d’entrar als recintes esportius en què s’estan celebrant actualment els entrenaments dels equips de Primera i Segona i als estadis on, a partir de mitjan juny, es reprendrà la competició.

“Volem tornar als camps perquè considerem que l’espai és suficientment gran perquè no hi hagi problemes sanitaris i es puguin mantenir les distàncies de seguretat. El dret a la informació no es pot negar. Està bé que LaLiga ens enviï fotos i que les agències i els clubs ens aportin fotos, però la nostra feina és fer fotografies per als nostres mitjans. Si és necessari, ens sotmetrem a PCRs o controls sanitaris, però volem treballar”, ha reflexionat Manel Montilla, fotògraf de Mundo Deportivo, en representació dels seus companys.

En el comunicat que va emetre aquest dimecres, l’Associació Nacional d’Informadors Gràfics de Premsa i Televisió denuncia que “l’actual situació d’estat d’alarma decretada a causa del coronavirus ha fet que el periodisme sigui considerat un servei essencial, però aquesta essencialitat no s’ha vist repercutida en la feina dels professionals dels mitjans de comunicació”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa