Món Esport
Forçar targetes ja no sortirà tan barat
  • CA

Una estratègia habitual que posen en pràctica els futbolistes, dirigits pels seus tècnics, és la de forçar targetes grogues segons el seu interès. Per posar un exemple, si un jugador està a una amonestació de rebre un partit de sanció i sap que el següent partit no és dels més importants per al seu equip, és molt comú que forci una targeta groga per poder estar disponible per un enfrontament més transcendental.

Amb aquesta tranquil·litat -i fins i tot impunitat- es va presentar el València de Javi Gracia a Mestalla per rebre l’Atlètic de Madrid a l’onzena jornada de Lliga, a principis de desembre. Un dels centrals xes, Hugo Guillamón, acumulava ja quatre targetes grogues i a mig partit va caure lesionat. Sabedor de la gravetat de la ruptura, el defensa dels locals va forçar una amonestació en trigar una bona estona a abandonar el terreny de joc.

Gracia i Guillamón no deurien ni patir, pensant que la jugada els havia sortit rodona. Tanmateix, res més lluny de la realitat. El Departament d’Integritat de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va sol·licitar l’obertura d’un expedient al central valencianista i, dit i fet, s’acaba de resoldre que Guillamón patirà un partit de sanció extra a causa del seu intent d’enredar l’àrbitre. A més a més, Javi Gracia, l’entrandor, també haurà d’estar dos partits allunyat de la banqueta del València.

Es tracta d’un cas sense precedents a la Primera Divisió espanyola de futbol. Si bé és cert que aquesta normativa va entrar en vigor i es va notificar a l’inici de la temporada, no hi havia hagut cap cas mereixedor d’aquesta sanció fins al moment. Tot sembla indicar que, a partir d’ara, els futbolistes i els seus equips tècnics seran molt més curosos a l’hora de provar estratègies similars.



Més notícies
Eric Garcia, durant un partit | Manchester City
Els motius pels quals la secretaria tècnica del Barça recomana el fitxatge d’Eric Garcia
Notícia: Els motius pels quals la secretaria tècnica del Barça recomana el fitxatge d’Eric Garcia
Comparteix
TV3 filtra l’informe de la direcció esportiva, encapçalada per Ramon Planes
Dimitri Foulquier i Leo Messi, durant un partit entre el Granada i el Barça | Europa Press
El Granada, rival del Barça als quarts de la Copa
Notícia: El Granada, rival del Barça als quarts de la Copa
Comparteix
L’eliminatòria a partit únic es disputarà al Nuevo Los Cármenes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa