Forçar targetes ja no sortirà tan barat

La Federació ha sancionat Guillamón i Gracia, del València, per simular una amonestació

Una estratègia habitual que posen en pràctica els futbolistes, dirigits pels seus tècnics, és la de forçar targetes grogues segons el seu interès. Per posar un exemple, si un jugador està a una amonestació de rebre un partit de sanció i sap que el següent partit no és dels més importants per al seu equip, és molt comú que forci una targeta groga per poder estar disponible per un enfrontament més transcendental.

Amb aquesta tranquil·litat -i fins i tot impunitat- es va presentar el València de Javi Gracia a Mestalla per rebre l’Atlètic de Madrid a l’onzena jornada de Lliga, a principis de desembre. Un dels centrals xes, Hugo Guillamón, acumulava ja quatre targetes grogues i a mig partit va caure lesionat. Sabedor de la gravetat de la ruptura, el defensa dels locals va forçar una amonestació en trigar una bona estona a abandonar el terreny de joc.

Gracia i Guillamón no deurien ni patir, pensant que la jugada els havia sortit rodona. Tanmateix, res més lluny de la realitat. El Departament d’Integritat de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va sol·licitar l’obertura d’un expedient al central valencianista i, dit i fet, s’acaba de resoldre que Guillamón patirà un partit de sanció extra a causa del seu intent d’enredar l’àrbitre. A més a més, Javi Gracia, l’entrandor, també haurà d’estar dos partits allunyat de la banqueta del València.

Es tracta d’un cas sense precedents a la Primera Divisió espanyola de futbol. Si bé és cert que aquesta normativa va entrar en vigor i es va notificar a l’inici de la temporada, no hi havia hagut cap cas mereixedor d’aquesta sanció fins al moment. Tot sembla indicar que, a partir d’ara, els futbolistes i els seus equips tècnics seran molt més curosos a l’hora de provar estratègies similars.

Més informació

Nou comentari