Món Esport
La final basca de la Copa del Rei es disputarà amb públic a les grades

L’Athletic Club i la Reial Societat tenen clar que el futbol és dels afeccionats i que la final basca de la Copa del Rei 2019/20 no es pot jugar sense públic a les grades. Aquest dilluns, ambdós clubs han emès un comunicat conjunt després de la seva reunió amb la Federació Espanyola de Futbol per demanar que el partit que coronarà el campió compti amb la presència d’espectadors. Tenint en compte que això no serà possible fins a finals del 2020, com a mínim, els clubs i l’ens que regeix el futbol espanyol han acordat ajornar sense data la final.

“Els dos clubs han sol·licitat a la Secretaria General de l’RFEF que la Comissió Delegada de l’Assemblea General, la pròxima reunió de la qual se celebrarà el divendres 8 de maig, acordi una modificació del calendari que habiliti que la final de Copa es pugui celebrar com a títol oficial amb el suport i l’escalfor dels afeccionats i les afeccionades d’ambdós equips”, han demanat en el seu comunicat l’Athletic i la Reial, l’objectiu principal dels quals és “valorar un dels esdeveniments esportius i amb més tradició que es pot disputar en el futbol mundial”.

La resposta de la Federació ha estat positiva, ja que comparteix “plenament” el desig de celebrar la final amb públic. L’entitat que presideix Luis Rubiales, no obstant això, ha posat dues condicions: que es disputi quan les circumstàncies sanitàries i esportives permetin que el compromís sigui obert als seguidors i que es disputi abans de la final de l’edició de la temporada 2020/21. Si no es produeixen les dues, l’RFEF “fixarà, després d’acordar-ho amb la Reial Societat i l’Athletic Club, la data més convenient perquè la gran festa del futbol espanyol es pugui disputar sense problemes”.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa