La FIFA proposa un canvi revolucionari de la regla del fora de joc

El mes de novembre del 2019, la FIFA va anunciar el fitxatge de l’entrenador francès Arsène Wenger com a nou director del Desenvolupament Mundial de Futbol. Segons va informar el màxim organisme del futbol mundial, la nova tasca de l’extècnic de l’Arsenal consistia a supervisar i dirigir el creixement i l’evolució del futbol al món, així com la revisió i la presa de decisions de possibles canvis en les regles de joc.

Uns mesos després, la feina de Wenger a la FIFA ja s’ha traduït en una possible modificació de la normativa, relacionada amb la regla 11, la del fora de joc. L’exentrenador francès ha proposat un canvi revolucionari que, en cas d’acceptar-se, permetria que algunes parts del cos estiguessin avançades respecte a la posició del penúltim adversari. És a dir, no hi hauria infracció de fora de joc si alguna part del cos amb què es pot marcar un gol estigui en línia amb el penúltim defensa, fins i tot si altres parts del cos estan avançades.

La proposta serà avaluada per la International Football Association Board, l’òrgan encarregat de determinar les regles de joc del futbol, que es reunirà el pròxim 29 de febrer a Belfast (Irlanda del Nord). Per ser aprovada, la nova llei –que beneficiaria els davanters i, en conseqüència, el futbol ofensiu– necessitarà sis vots dels vuit integrants de la comissió.Més notícies

El president del PSG i l’exsecretari general de la FIFA, acusats de corrupció

La Fiscalia General suïssa els acusa per un cas de corrupció vinculat amb l'assignació de drets televisius d'esdeveniments esportius

Guardiola contraataca Bartomeu: “Que no parli massa alt”

El de Santpedor, a més, reitera que vol continuar al Manchester City, "i ara més que mai", malgrat la sanció de la UEFA

Comentaris

  Ramon Febrer 20, 2020 | 15:55
  Control del temps. Més canvis (i més ràpids: que ni tan sols calgui aturar el joc). Que no es pugui jugar una mateixa competició amb més d'un equip. Fora d'una p""" vegada el major valor dels gols fora. I si de mi depengués, atesa l'experiència, tornar als dos punts per victòria.
  Ramon Febrer 20, 2020 | 15:56
  Ah, i llevat de casos d'especial gravetat l'expulsió no ha de significar quedar-se amb un jugador menys.
  JASON Febrer 20, 2020 | 16:45
  QUITAR EL FUERA DE JUEGO FUTBOL SIN FUERA DE JUEGO Y QUE SE PUDIESE GOLPEAR EL BALON CON BRAZOS Y MANOS
  Ramon Febrer 20, 2020 | 17:26
  Al tercer punt per la victòria li veig una cosa positiva, però l'experiència de 20 anys palesa que en té moltes més de negatives. Ara bé, el valor major del gol fora és nefast sense pal·liatius. Probablement va ser una mesura encertada en el context futbolístic que va crear-se. Però ja fa molt de temps que s'hauria d'haver eliminat. És nefast. Senzillament nefast.
  marck Febrer 20, 2020 | 19:16
  realment seria millor que el fora de joc només sigui aplicat dins de l'area ...la resta sense fora de joc!!!
  betelheuse Febrer 20, 2020 | 22:07
  Sense tants directors de desenvolupament, ni tants comitès (cobrant dietes astronòmiques, això sí), ni tanta mandanga jo us explico quina és la única modificació "revolucionaria" que tindria sentit i utilitat en relació a la famosa regla del fora de joc. SUPRESSIÓ TOTAL DE LA REGLA DEL FORA DE JOC. Si un equip vol jugar amb 10 jugadors més avançats que la defensa que hi jugui. I el contrari ja s'apanyarà per contrarrestar-ho. ¿quin problema hi ha? El fora de joc és una regla del
  Guruz Febrer 21, 2020 | 08:13
  El fira de joc es absurd que es sancioni a partir de mig camp , nomes s’hauria de sancionar a dintre de les àrees .
  Teix Febrer 21, 2020 | 09:43
  No sé en què quedarà, potser en un pedaçot. En Cruyff era partidari d’eliminar el fora de joc i fins i tot va organitzar un partit internacional per demostrar una manera d’aconseguir més gols i més vistositat... i una altra mena de joc. Als Usa, acostumats al basquet, no arrela el futbol al qual consideren un joc avorrit (fora dels hispans).

Nou comentari