La FIFA revela més detalls sobre el nou Mundial de Clubs

El màxim organisme del futbol informa que la Xina acollirà la primera edició del torneig renovat, prevista per al juny del 2021

La Xina acollirà el 2021 la primera edició del renovat Mundial de Clubs de la FIFA, segons ha confirmat aquest dijous el màxim organisme del futbol després de la reunió del seu Consell a Xangai. “El Consell de la FIFA s’ha reunit aquest dijous a Xangai i ha votat un conjunt de passos clau per al futur dels tornejos internacionals, inclosa la decisió unànime de nomenar la Xina com a amfitriona de la primera edició de la nova Copa Mundial de Clubs de la FIFA, prevista per al 2021“, ha indicat l’entitat que presideix Gianni Infantino.

La FIFA ha recordat que aquest nou torneig “es jugarà entre el juny i el juliol del 2021” –fins ara era al desembre– i que “la llista final” de les seus per a la disputa dels partits “serà decidida per la FIFA i la Federació Xinesa de Futbol”. “El model de participació per determinar els clubs que es classifiquin de cada confederació es finalitzarà en un procés de consulta entre la FIFA i les sis confederacions“, ha sentenciat el màxim organisme del futbol. I és que, a partir del 2021, el Mundial de Clubs ja no reunirà els campions de cada confederació el desembre, sinó que comptarà amb 24 equips. Les edicions del 2019 i 2020 se celebraran a Qatar, seu del pròxim Mundial entre seleccions (2022).

“Aquesta és una decisió històrica per al futbol perquè el Consell de FIFA ha decidit unànimement triar la Xina com a amfitriona del nou Mundial de Clubs. El nou torneig serà la competició que tothom que estima el futbol està desitjant, serà la primera Copa del Món real en què participaran els millors clubs“, ha celebrat Infantino en la roda de premsa posterior a l’acord.

Més informació

Nou comentari