Món Esport
Hi haurà llista de la selecció espanyola de futbol sense les 39 jugadores

Montse Tomé, la nova seleccionadora espanyola de futbol, femení, donarà aquest dilluns la convocatòria pels partits del combinat estatal sense les 39 jugadores internacionals que es van negar a tornar a jugar amb la selecció si no es produïen canvis específics dins la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). No hi ha hagut acord entre ambdues parts, segons ha avançat el diari AS.

La Federació va donar un ultimàtum el passat diumenge a les jugadores perquè entreguessin una llista amb els directius i treballadors assenyalats per les mateixes futbolistes, i adjuntant les raons per les quals s’exigien les respectives sortides de l’entitat. Així, la RFEF garantia a les jugadores que poguessin entrenar i jugar en un “entorn segur“, i en un termini d’un mes es començarien a adoptar les mesures necessàries.

Tot i això, les internacionals no han acceptat aquesta proposta i al llarg d’aquest matí es farà pública la llista de les jugadores que aniran amb la selecció espanyola a disputar les primeres jornades de la Nations League, contra Suècia i Suïssa. De fet, aquest mateix divendres ja es jugarà el primer partit, contra la selecció sueca, per la qual cosa la llista de Montse Tomé no podia esperar més.

Les jugadores de la selecció de futbol femenina, celebrant un gol | RFEF
Les jugadores de la selecció de futbol femenina, celebrant un gol | RFEF

Directius de la RFEF es querellaran contra les jugadores

Segons ha avançat el diari El Español, directius i treballadors de la RFEF assenyalats es querellaran contra les jugadores per coaccions i calúmnies. El delicte de coaccions, per la ‘pressió’ amb la qual han exigit a la Federació els seus cessaments, mentre que el de calúmnies pels fets que els atribueixen i amb els que justifiquen davant l’organisme la seva petició.

Les jugadores van fer un comunicat el passat divendres exigint una sèrie de canvis dins la RFEF, entre els quals demanaven una reestructuració de l’organigrama de futbol femení, una reestructuració del gabinet de la presidència i secretaria general, la dimissió del president de la RFEF, la reestructuració de l’àrea de comunicació i màrqueting i la reestructuració de la direcció d’integritat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa