Món Esport
Nou dia històric per al futbol femení
  • CA

El futbol femení ha tornat a escriure una pàgina per a la història. Després que en les últimes setmanes s’anunciés que durant els pròxims dies es faria oficial la professionalització d’aquest esport, avui, dimarts 15 de juny, el Consell Superior de l’Esport (CSE) ho ha dut a terme. D’aquesta manera, la Primera Divisió (Primera Iberdrola o Liga Ellas) del futbol femení estatal ha estat declarada com a professional amb la unanimitat de vots de tots els membres del CSE.

El seu president, José Manuel Franco, ha considerat aquest pas com un moment “històric” per al futbol femení i fins i tot s’ha disculpat per tots aquests anys de desigualtat. “Avui se salda un deuta històric amb les dones futbolistes, les dones esportistes i les dones en general, que han patit una discriminació històrica únicament pel seu gènere. Fem justícia i complim amb els nostres compromisos. El govern espanyol compleix. La igualtat és un objectiu prioritari”, ha manifestat.

La Primera Divisió femenina és la quarta competició professional a l’Estat espanyola. Les altres són les dues primeres lligues de futbol masculí i l’ACB de bàsquet. Aquesta professionalització comporta millores pel que fa a la regulació del mercat, a les condicions laborals i als convenis col·lectius i també implicarà la creació d’una associació que organitzi la competició perquè no depengui de la Federació Espanyola de Futbol. La voluntat del CSE és que aquest fet arrossegui altres competicions femenines, com la Lliga espanyola de bàsquet femenina.



Més notícies
Arnautovic, davanter austríac | Europa Press
La Guerra de Kosovo entra en joc a l’Eurocopa
Notícia: La Guerra de Kosovo entra en joc a l’Eurocopa
Comparteix
Un futbolista austríac ha estat acusat de racisme per la selecció de Macedònia del Nord
Eriksen, amb la selecció danesa | Europa Press
La primera reaparició pública d’Eriksen després del defalliment
Notícia: La primera reaparició pública d’Eriksen després del defalliment
Comparteix
"He de passar algunes proves a l'hospital, però em trobo bé", ha escrit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa